Υλικά
- 1.2 κιλά πουρέ βερίκοκου (καθαρισμένα βερίκοκα στο μπλέντερ)
- 120 γραμ. ζάχαρης
- 50 ml νερό
- 50 ml σαμπάνια
- 4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν
- Αφού κρυώσουν, προσθέστε τον πουρέ βερίκοκου στο σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι για να ενωθούν. Προσθέστε τη σαμπάνια
- Βάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να παγώσει.
- Εναλλακτικά, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε για να αποφύγουμε την κρυσταλλοποίηση
- Σερβίρετε με μερικά φρέσκα φύλλα μέντας
Δυο μεριδούλες, παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσιστική και υπέροχη η πρότασή σου!!!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!