Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Όμορφο πρόσωπο: Προτάσεις λάμψης και ανανέωσης πριν το Πάσχα


Τι προλαβαίνετε να κάνετε για να έχετε φωτεινό πρόσωπο και όμορφο χαμόγελο σε 2 εβδομάδες;

Πίλινγκ για όλους
Λάμψη και ανανέωση (μανδελικό οξύ), βελτίωση της ακμής (σαλικυλικό οξύ), των πανάδων (τριχλωροξικό οξύ) και λείανση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων (γλυκολικό οξύ) είναι οι κυριότερες ενδείξεις για να κάνετε ένα πίλινγκ. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, τα καινούρια πίλινγκ δεν προκαλούν ξεφλούδισμα, αλλά ήπια απολέπιση και μπορούν να γίνουν με ασφάλεια αυτή την εποχή.

Όπως επισημαίνει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος και Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine «με τα πίλινγκ νέας γενιάς ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Για λίγες ώρες υπάρχει ένα μικρό ερύθημα που στην συνέχεια υποχωρεί. Ωστόσο, οι δραστικές ουσίες κάνουν δουλειά στο δέρμα, καθώς ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ανανέωση του δέρματος».

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)
Στην συγκεκριμένη θεραπεία ο γιατρός κάνει λήψη αίματος από τον ενδιαφερόμενο και μέσα σε 10’ γίνεται ειδική επεξεργασία ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που έχει χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια αυτά εγχέονται με ένεση κάτω από το δέρμα. «Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο για το δέρμα. Με τους αυξητικούς παράγοντες δίνουν θρέψη, λάμψη και ανανέωση. Διεγείρουν τον οργανισμό να μπει σε τροχιά παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης τοπικά με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος» εξηγεί η Δρ Τσιατούρα. Η μεσοθεραπεία PRP μπορεί να γίνει και χωρίς ένεση με την μικροσυσκευή Dermapen και η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη. Για καλύτερα αποτελέσματα προλαβαίνετε να κάνετε πρώτα fractional laser και στην ίδια συνεδρία η γιατρός να απλώσει το μείγμα με τα αιμοπετάλια. Αυτό θα διεισδύσει στην περιοχή και θα προκαλέσει την αναγέννηση του δέρματος.

Η λεύκανση
Η διαδικασία πραγματοποιείται είτε μεμονωμένα σε ιατρείο ή σπίτι, είτε συνδυαστικά. Η λεύκανση βελτιώνει τη φωτεινότητα των δοντιών, επομένως είναι ιδανική σε περιπτώσεις που το κάπνισμα ή η κατανάλωση καφέ έχουν δημιουργήσει μια κίτρινη απόχρωση. Η εσωτερική λεύκανση εξαλείφει το γκριζάρισμα στα απονευρωμένα δόντια. Η οδοντίατρος-χειρουργός Μαρία Σκουλάτου, επιστημονική υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, εφαρμόζει στα δόντια έναν λευκαντικό παράγοντα και τον ενεργοποιεί (γίνεται αυτόματα ή με led ή laser). Η μέθοδος είναι ασφαλής εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Με τη λεύκανση επιτυγχάνουμε βελτίωση του χρώματος των δοντιών κατά 2-3 τόνους περίπου.
AdTech Ad

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ένα εντυπωσιακό μεζεδάκι για τους καλεσμένους σας με 3 μόνο υλικά



Υλικά
  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια & κελύφη
  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι & ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια να αραιώσει. Αφού αλατοπιπερώσουμε τις γαρίδες, βουτάμε μια μια στο χτυπημένο αυγό. Έπειτα τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά. Τηγανίζουμε για ελάχιστο χρόνο -περίπου 2 λεπτά- σε ελαιόλαδο.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πώς η θερμοκρασία μπορεί να μας χαλάσει αλλά και να μας φτιάξει τη διάθεση


Πρόσφατα, οι ερευνητές κατάφεραν να το αποδείξουν και επιστημονικά, ότι το κρύο επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία και ευθύνεται για αρκετά αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις και η ζέστη με το ανέβασμα  της αυτοπεποίθησης και τα θετικά συναισθήματα.
Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει τα χρώματα που φορούν οι γυναίκες.

Η έρευνα έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φορούν αποχρώσεις του κόκκινου. 

Όταν όμως οι ερευνητές έκαναν αντίστοιχες παρατηρήσεις το καλοκαίρι είδαν ότι δεν ίσχυε το ίδιο: «Ίσως αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι το καλοκαίρι, με υψηλότερες θερμοκρασίες, οι γυναίκες έχουν περισσότερους τρόπους να ντυθούν προκλητικά, ανεξαρτήτως χρώματος» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Τζέσικα Τρέισι από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά.

Επίσης, σύμφωνα με μία ακόμη πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE, το κρύο επηρεάζει και την κρίση μας σε περίπτωση εγκλημάτων.

Στα πλαίσια της έρευνας, 133 φοιτητές στη Γερμανία εξέτασαν 8 φωτογραφίες συλληφθέντων που αναγραφόταν το έγκλημα τους και στη συνέχεια σημείωσαν αν θεωρούν ότι το άτομο είχε διαπράξει το έγκλημα και αν το έκανε από παρόρμηση ή εκ προμελέτης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι φοιτητές που ήταν σε δωμάτια με κρύο, ήταν πιο πιθανό να δουν τους εγκληματίες ως ψυχρόαιμους παραβάτες των οποίων εγκλήματα είναι εκ προμελέτης. Αντίθετα, εκείνοι που ήταν σε ζεστό δωμάτια τείνουν να βλέπουν τους εγκληματίες ως θερμόαιμους και παρορμητικούς.

Δεν αποτελεί ωστόσο έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι συνδέουν τη θερμοκρασία με την ψυχολογική νοοτροπία, εξηγούν οι ερευνητές. Η ζέστη και το κρύο επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους συνεχώς. Σε παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science το 2008, για παράδειγμα, παρατηρήθηκε ότι όταν ένα άτομο κρατάει ένα ποτήρι παγωμένο καφέ μας φαίνεται ψυχρότερο απ' ότι ένα άτομο που κρατάει ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ.

Κάτι που οι περισσότεροι έχουμε παρατηρήσει επίσης είναι ότι ο κρύος καιρός μας κάνει πιο τρυφερούς και αποζητάμε περισσότερο την αγκαλιά. Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, όταν οι άνθρωποι βιώνουν σωματικό κρύο, αποζητούν την ψυχική ζεστασιά.
Κατά τη διάρκεια πειραμάτων, οι ερευνητές πείραζαν τις θερμοκρασίες του δωματίου που οι συμμετέχοντες βρίσκονταν και στη συνέχεια τους έβαζαν να επιλέξουν ταινία να δουν. Οταν η θερμοκρασία ήταν κρύα, οι άνθρωποι έτειναν να επιλέγουν ρομαντικές ταινίες. Μάλιστα παρόμοια έρευνα που έγινε και σε βίντεοκλαμπ, απέδειξε ότι νοικιάζονται περισσότερες ρομαντικές ταινίες το χειμώνα.

Τέλος, η θερμοκρασία φαίνεται πώς επηρεάζει και τη δημιουργικότητα. Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονταν σε θερμό δωμάτιο, ήταν καλύτεροι στο δημιουργικό σχέδιο, στην κατηγοριοποίηση αντικειμένων και στις ιδέες δώρων για άλλους.

Αντίθετα, όσοι ήταν σε κρύο δωμάτιο, ήταν καλύτεροι στο να αναγνωρίζουν μεταφορές, να σκέφτονται νέα ονόματα και να κάνουν αφηρημένα σχέδια.

Οπως επεσήμαναν οι ερευνητές, εν τέλει είναι πιθανό η ζέστη να βοηθά τα άτομα να νιώθουν πιο κοντά στους άλλους και να είναι πιο δεκτικοί και γενναιόδωροι, ενώ το κρύο να τους απομονώνει. 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

MONO 200 ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πίτες με Αβοκάντο, Φέτα και λαχανικά

Υλικά
  • 1 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. άνηθος, αποξηραμένος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (1 φλιτζ.)
  • 1 φλιτζ. φέτα τρίμμα, με χαμηλά λιπαρά
  • 2 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση και ζεσταμένες
  • 2 φλιτζ. φύτρες τριφυλλιού ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σου

Εκτέλεση
> Ανακάτεψε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι σε μικρό μπολ και άφησε το μείγμα στην άκρη. Βάλε το αγγούρι, το αβοκάντο και τη φέτα σε άλλο μικρό μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
Άνοιξε τις πίτες στη μέση και γέμισε καθεμία με ίση ποσότητα από τις φύτρες, γαρνίρισε με το μείγμα αγγουριού και ολοκλήρωσε με το μείγμα γιαουρτιού.
boro.gr

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

4 Τρόποι για να μην πέφτει το μαλλί σας


Η τριχόπτωση ή με πιο απλά λόγια το να πέφτει το μαλλί είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλές γυναίκες. Φυσικά η τριχόπτωση είναι και ένα πρόβλημα που αφορά και ταλαιπωρεί και πάρα  πολλούς άντρες όμως στις γυναίκες έχει μια μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω της σημασίας που έχουν τα μαλλιά για μια γυναίκα. Όταν αρχίσει να πέφτει το μαλλί σε μια γυναίκα αυτό αυτομάτως δημιουργεί και προβλήματα στην ψυχολογία της. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σας έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία και τον ρόλο που παίζει η ποιότητα και η υγεία των μαλλιών στην γενικότερη εσωτερική και εξωτερική υγεία μιας γυναίκας. Σας έχουμε δώσει συμβουλές για όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα μαλλιά σας και φυσικές λύσεις χωρίς περαιτέρω έξοδα. Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν θα σας δώσουμε συμβουλές αλλά και φυσικές λύσεις ώστε να σταματήσετε την τριχόπτωση. Εάν λοιπόν και σε εσάς πέφτει το μαλλί μην ανησυχείτε μιας και υπάρχει λύση.

Οι αιτίες που πέφτει το μαλλί
Όταν το μαλλί μας αρχίζει να πέφτει και εμφανίζεται έντονη τριχόπτωση τότε θα πρέπει να ψάξουμε τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή την τριχόπτωση. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας που μπορεί να μας προκαλούν τριχόπτωση όπως μια η αναιμία. Η έλλειψη βιταμινών, οι ορμονικές διαταραχές αλλά και ο θυρεοειδής. Όμως μπορεί η τριχόπτωση να οφείλεται στο άγχος, την κακή διατροφή, την εποχή, την κληρονομικότητα, μιας λάθος βαφή στα μαλλιά μας ακόμα και η συνεχής χρησιμοποίηση συσκευών θερμότητας. Η τριχόπτωση όμως μπορεί να αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο. Πάντα η φύση έχει τις λύσεις για τέτοιου είδους προβλήματα και εμείς οφείλουμε να δοκιμάζουμε αυτές τις φυσικές λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση εάν το πρόβλημα της τριχόπτωσης επιμένει και πέφτει το μαλλί σας με ασυνήθιστους ρυθμούς τότε οφείλετε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό ο οποίος θα εξετάσει πιο βαθιές αιτίες της τριχόπτωσης.
4 Τρόποι για να μην πέφτει το μαλλί
Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πέφτει το μαλλί μας.
  1. Κάντε στα μαλλιά σας μασάζ με βότανα
Το μασάζ από μόνο του είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας από την ρίζα στην κυριολεξία. Εάν σας πέφτει το μαλλί η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι σας από την αιμάτωση που δημιουργείται λόγο του μασάζ είναι απαραίτητη για να σταματήσει η τριχόπτωση. Σε συνδυασμό δε με την χρήση κάποιων βοτάνων γνωστών για τις δυναμωτικές τους ιδιότητες στο τριχωτό της κεφαλής, το μασάζ μπορεί να κάνει θαύματα. Κάνοντας λοιπόν μασάζ με κάποια δυναμωτικά βότανα μπορείτε να επιτύχετε και την αύξηση της τριχοφυΐας αλλά και την ενδυνάμωση των πιο αδύναμων μαλλιών.
Τα βότανα που έχουν δυναμωτική δράση στα μαλλιά είναι η τσουκνίδα, το θυμάρι, το χαμομήλι, το δεντρολίβανο και η δάφνη. Βοηθούν πολύ στην μείωση της τριχόπτωσης. Ετοιμάστε λοιπόν με τον γνωστό τρόπο ένα αφέψημα από όποιο βότανο θέλετε εσείς βρέξτε τα μαλλιά σας και αρχίστε να κάνετε μασάζ με κυκλικές και απαλές κινήσεις σε όλο το κεφάλι σας. Από χαμηλά στον αυχένα έως ψηλά στην κορυφή κατεβείτε μέχρι τους κροτάφους σας. Αφήστε το βότανο να ενεργήσει για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Προσοχή το μασάζ να γίνει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  1. Μάσκες με έλαια
Εάν σας πέφτει το μαλλί η λύση για να σταματήσει είναι στην κουζίνα σας και εσείς δεν έχετε παρά να την εφαρμόσετε για να δείτε αποτελέσματα απλά, γρήγορα και οικονομικά. Το λάδι ελιάς το γνωστό σε όλες μας ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην διατροφή μας είναι η λύση για την τριχόπτωση. Κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας για λίγα λεπτά με λάδι ελιάς έπειτα εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε όλα τα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε το λάδι ελιάς να δράσει για μια ώρα περίπου. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δαφνέλαιο αλλά και λάδι αμυγδάλου ακόμα και μίξη αυτών των ελαιών βοηθά στο να μην πέφτει το μαλλί.
  1. Κατανάλωση σωστών τροφίμων
Για να μην σας πέφτει το μαλλί θα πρέπει να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με τις κατάλληλες βιταμίνες και συστατικά που είναι απαραίτητα για να είναι υγιή τα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε ότι τα μαλλιά σας είναι κύτταρα τα οποία αναζητούν την τροφή τους για να αναπτύσσονται σωστά και να μην πέφτουν. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει εάν κάνετε για μεγάλα διαστήματα δικές σας δίαιτες ή αποκλείετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων από την διατροφή σας ότι τα μαλλιά σας αρχίζουν να πέφτουν και να ατονούν. Αυτό είναι φυσιολογικό εάν σκεφτείτε αυτό που σας είπαμε ότι δηλαδή τα μαλλιά πέφτουν από την έλλειψη βιταμινών. Ο σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ο ψευδάργυρος είναι τα σημαντικότερα και σπουδαιότερα συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά μας για να μην πέφτουν. Σιγουρευτείτε ότι τα καταναλώνετε επαρκώς ώστε να αποκλείσετε αυτό τον παράγοντα ως αιτία για την τριχόπτωση των μαλλιών σας.
  1. Διαχείριση του άγχους
Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος λόγος που πέφτει το μαλλί στις περισσότερες γυναίκες είναι το άγχος και το έντονο στρες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθετε να το διαχειρίζεστε για το καλό των μαλλιών σας αλλά και της γενικότερης υγείας σας. Ασκήσεις ηρεμίας όπως η yoga και ο διαλογισμός αλλά και κάποια χαλαρωτικά βότανα μπορούν να σας γλιτώσουν μέσα στην ημέρα από το έντονο άγχος. το χαμομήλι, ο ιβίσκος, η λεβάντα, η βαλεριάνα είναι μόνο ορισμένα απο τα βότανα που βοηθούν στην μείωση του στρες. Επίσης μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας τρόφιμα τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους αλλά ρυθμίζουν και τις ορμόνες της χαράς όπως τα τρόφιμα ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί και φυσικά τα κόκκινα φρούτα.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. 

Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας...

Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων.

Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.



Σήμερα αρκετά από τα αιτήματα των γυναικών έχουν ικανοποιηθεί, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες και γι’ αυτό η ημέρα της γυναίκας έχει χάσει το μεγάλο πολιτικό της νόημα.

Την ημέρα αυτή κυρίως οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα ως έκφραση εκτίμησης από τους άντρες.

Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.



plektani.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...