Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini

Το εκπληκτικό αυτό DIY είναι εμπνευσμένο από το απλικέ μπικίνι του οίκου Miu Miu. Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο τρόπο για να μετατρέψετε ένα απλό τρίγωνο μπικίνι με κορδόνι.

  • Θα χρειαστείτε:
- Τρίγωνο μπικίνι με κορδόνι
- 50 εκατοστά νάιλον / σπάντεξ ύφασμα
- Βελόνα και κλωστή
- Ψαλίδι


Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini (2)

Κόψτε δυο λουλούδια, το ένα περίπου 4 εκατοστά σε πλάτος και το άλλο 2,5 εκατοστά. Τοποθετήστε το μικρότερο λουλούδι πάνω στο μεγάλο και «τσιμπήστε» τα στη μέση, δημιουργώντας ένα 3D άνθος.

Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini (3)

Δέστε έναν κόμπο στην άκρη της κλωστής και περάστε τη βελόνα ράβοντας την τσιμπημένη περιοχή του λουλουδιού λίγες φορές ώστε να κρατήσει το σχήμα του.

Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini (4)

Ράψτε το λουλούδι πάνω στο bikini top. Όταν τοποθετείτε τα λουλούδια στο κάτω μέρος του τριγώνου, βεβαιωθείτε ότι ράβετε μόνο στην επιφανειακή στρώση του υφάσματος, γιατί διαφορετικά θα πιάσετε και το κορδόνι και μετά δεν θα μπορείτε να προσαρμόζετε το μαγιό όπως επιθυμείτε.

Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini (5)

Κρατήστε τα λουλούδια σε απόσταση περίπου 1,2 εκατοστών μεταξύ τους και εστιασμένα γύρω από τις άκρες του τριγώνου.

Μετατρέψτε το παλιό σας μαγιό σε ένα εκπληκτικό Miu Miu bikini (6)
beautetinkyriaki.gr

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δείτε ποιες ασκήσεις ταιριάζουν στο σωματότυπό σας

"Νους υγιής εν σώματι υγιή" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όπως φαίνεται κάτι παραπάνω ήξεραν! Η γυμναστική ωστόσο έχει άπειρες ασκήσεις, οι οποίες δεν ενδύκνεινται για όλα τα είδη σώματος. Κάθε σωματότυπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Η σωστή άσκηση μπορεί άμεσα να αμβλύνει το όποιο πρόβλημα υπάρχει και να βελτιώσει τα ήδη καλοσχηματισμένα σημεία του κορμιού, ενώ ένα ακατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Βρείτε το δικό σας τύπο και ακολουθείστε το σωστό πρόγραμμα για να δείτε αποτελέσματα:

1. Σώμα-»αχλάδι»
• Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας, η αεροβική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για σας. Το ποδήλατο, το περπάτημα και το aqua training είναι τα ιδανικότερα.
• Η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε είναι το πρωί και το βράδυ μεταξύ 8-9.
• Ξεκινήστε με δύο φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά και αργότερα συνεχίστε με τρεις φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά.
• Κάντε ήπιες ασκήσεις με βαράκια, μόνο για το πάνω μέρος του σώματος.
• Τέλος, κάντε διατατικές ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα για 10 λεπτά.

2. Λεπτοκαμωμένη
• Εφόσον είστε αδύνατη, δε χρειάζεστε πολλή και έντονη αεροβική γυμναστική. Αντίθετα, εκείνο που χρειάζεστε είναι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς θα βοηθήσουν να αποκτήσετε μυς και να «χτίσετε» σωστά το σώμα σας. Το αν τις κάνετε στο γυμναστήριο ή το σπίτι, δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι να τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
• Αν ανησυχείτε μήπως γίνετε υπερβολικά μυώδεις, μάθετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε κάτι τέτοιο, αφού ο σωματότυπός σας δε θα το επιτρέψει.
• Για να ισορροπήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα workout για ολόκληρο το σώμα (ποδήλατο, κολύμπι ή περπάτημα) και τρεις φορές την εβδομάδα μερικές διατατικές ασκήσεις.

3. Αγορίστικο κορμί
• Η μυϊκή σας δύναμη είναι αρκετή, οπότε δε χρειάζεστε να «χτίσετε» μυς.
• Η γυμναστική σας πρέπει να προσανατολίζεται στην αερόβια άσκηση, καθώς έτσι θα βοηθηθείτε να «καίτε» λίπος.
• Επίσης, στην περίπτωσή σας καλό κάνουν και τα προγράμματα γυμναστικής που χαρίζουν ευλυγισία. Το ποδήλατο, η κωπηλασία και το κολύμπι είναι μερικά αθλήματα χαμηλής έντασης που θα σας βοηθήσουν πολύ.
• Επιπλέον, επειδή στερείστε λίγο σε ευκινησία, θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας κι ένα δεκάλεπτο με ασκήσεις στρέτσινγκ.
• Τέλος, η γιόγκα θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη συγκέντρωση.

4. Σώμα-»κλεψύδρα»
• Το μυοσκελετικό σας σύστημα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Για να δυναμώσετε επομένως τους μυς και τα οστά σας, χρειάζεστε συστηματική μυϊκή ενδυνάμωση. Πρέπει, όμως, να ξεκινήσετε με αερόβια γυμναστική (περπάτημα, ποδήλατο, στεπ).
• Χρειάζεται να γυμνάζεστε τρεις φορές την εβδομάδα με αερόβια άσκηση επί 30 λεπτά.
• Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα, δύο με τρία σετ για κάθε ομάδα μυών.
• Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια

Υλικά για 4 άτομα
Για την κρέμα δαμάσκηνο
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 πρέζα κανέλα
2-3 μοσχοκάρφια
4 κουτ σούπας ζάχαρη
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
Για τη σαντιγί
300 γραμ φρέσκια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
15 μπισκότα ντιζεστίφ
200 γραμ καρυδόψιχα


Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν την κρέμα δαμάσκηνου. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί. Σουρώνετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα περνάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
 
Ετοιμάζετε τη σαντιγί. Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας αδειάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη κτυπάτε γρήγορα μέχρι να δέσει σε μια πηκτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.  

Καβουρδίζετε τα καρύδια. Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Τον ανάβετε στους 100ο και τα αφήνετε εκεί για περίπου ¾ της ώρας ανακατεύοντάς τα που και που. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
 
Ετοιμάζεστε για το σερβίρισμα. Παίρνετε 6 χαμηλά ποτήρια, σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα ντιζεστίφ και φτιάχνετε ένα στρώμα ψιλό έως 1 εκατοστό. Αδειάζετε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγη σαντιγί και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει στα ¾ του ύψους του. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και τα σερβίρετε κρύα από το ψυγείο.  

Σημείωση. Εάν θέλετε για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να περιχύσετε τελευταία στιγμή με λίγο σιρόπι σοκολάτας. 
















Κυριακή 25 Μαΐου 2014

6 λόγοι που τα μούρα κάνουν καλό στην υγεία μας…

Τα μούρα είναι ένα από τα μεγάλα δώρα της φύσης τώρα την άνοιξη. Αποτελούν μια εξαιρετική τροφή γιατί προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Εκτός από το γεγονός ότι ανήκουν στις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά έχουν και άλλα ευεργετικά στοιχεία όπως:

1. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι μούρα δίνει 30mg βιταμίνης C το οποίο είναι το 40% Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης για τις γυναίκες και 33% για τους άνδρες.

2. Έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Ένα φλιτζάνι μούρα δίνει μόλις 62 θερμίδες! Έτσι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος γιατί εκτός από τις λίγες θερμίδες που δίνουν, η υψηλή τους περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες βοήθα στο κορεσμό.

3. Είναι πλούσια σε αντικαρκινικές ουσίες. Συγκεκριμένα το βαθύ μωβ χρώμα προδίδει την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα η ανθοκυανίνη που περιέχουν αποτελεί ισχυρή αντικαρκινική ουσία που προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του δέρματος.

4. Βοηθούν στη στοματική υγιεινή. Περιέχουν στοιχεία που έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιϊκή δράση. Συγκεκριμένα μελέτες έχουν δείξει ότι τα μούρα περιέχουν ουσίες που προστατεύουν από διάφορες παθήσεις των ουλών αλλά και από καρκίνο του στόματος λόγο της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.

5. Προάγουν την υγεία της καρδιάς. Ο χυμός από μούρα φαίνεται ότι προστατεύει την υγεία των αγγείων και κατά επέκταση της καρδιάς. Επίσης λόγο της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και στη πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.

6. Βελτιώνουν τη λειτουργία του έντερου. Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες τα οποία βοηθούν στη καλύτερη κίνηση του εντέρου αλλά και προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου στο παχύ έντερο. Συγκεκριμένα το ένα φλιτζάνι μούρα δίνει 8γρ φυτικών ινών.

Μαρία  Σαρικά Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Η γυναίκα που άνοιξε το δρόμο στους υπολογιστές

Η αναλυτική και μαθηματική σκέψη της Ada Lovelace

Η γυναίκα που έμεινε γνωστή στην ιστορία η πρώτη προγραμματίστρια γεννήθηκε το 1815.

Η Ada Lovelace ήταν το μοναδικό παιδί που προέκυψε μετά από το σύντομο και θυελλώδη γάμο του εκκεντρικού ποιητή λόρδου Βύρωνα (Lord George Gordon Byron) με την Annabella Milbanke, η οποία λάτρευε τα μαθηματικά.

Φοβούμενη ότι η κόρη της θα κληρονομούσε την αλλοπρόσαλλη ιδιοσυγκρασία και τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του πατέρα της, η Annabella Milbanke μεγάλωσε την Ada με αυστηρή πειθαρχία και προσήλωση στις επιστήμες, τη λογική και φυσικά… τα μαθηματικά.

Από μικρό παιδί η Ada έδειξε να γοητεύεται από τις μηχανές. Σχεδίαζε ευφάνταστες βάρκες και ιπτάμενες μηχανές ατμού και μελετούσε προσεχτικά τα διαγράμματα των νέων εφευρέσεων της βιομηχανικής επανάστασης, που κατέκλυζαν τα επιστημονικά περιοδικά της εποχής.

Στην ηλικία των 19 ετών παντρεύτηκε έναν αριστοκράτη: τον William King. Όταν το 1838 εκείνος έγινε ο Κόμης του Lovelace, η σύζυγός του έγινε Κόμισσα: η Κόμισσα του Lovelace, τίτλος από τον οποίο προέκυψε και το όνομα με το οποίο έγινε γνωστή ευρέως.


Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά, όπως αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο «A Passion for Science: Stories of Discovery and Invention», αποσπάσματα του οποίου γύρω από τη βιογραφία της Lovelace δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα findingada.com.

Το 1833 η μέντορας της Ada, η επιστήμονας και πολυμαθής Mary Sommerville, τη σύστησε στον Charles Babbage, διάσημο καθηγητή μαθηματικών.

Οι δυο τους έγιναν στενοί φίλοι και η φιλία τους κράτησε πολλά χρόνια. Ο Babbage περιέγραφε την Ada ως «μια μάγισσα που έχει ρίξει το ξόρκι της στις αφηρημένες επιστήμες, τις οποίες έχει συλλάβει με τρόπο που λίγες αρσενικές διάνοιες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει» ή πιο περιληπτικά ως «τη μάγισσα των αριθμών».

Η Αναλυτική Μηχανή

Η Lovelace έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σχέδια του Babbage να κατασκευάσει μια εξαιρετικά πολύπλοκη συσκευή, την οποία αποκαλούσε «Αναλυτική Μηχανή», η οποία μπορεί να μην κατασκευάστηκε ποτέ, όμως η σχεδίασή της είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός σύγχρονου υπολογιστή.

Το 1842 η Lovelace μετέφρασε ένα μικρό άρθρο του ιταλού μαθηματικού Luigi Menabrea, το οποίο περιέγραφε την Αναλυτική Μηχανή και το έστειλε στον Babbage, με τον οποίο είχε πυκνή αλληλογραφία. «Αυτός την ενθάρρυνε να γράψει παράλληλα με τη μετάφραση του άρθρου και τα δικά της σχόλια, πράγμα που και έκανε τριπλασιάζοντας την έκταση του άρθρου. Εκτός από τις προβλέψεις της ότι μια παρόμοια μηχανή στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε όχι μόνο να επιλύει μαθηματικά προβλήματα, αλλά και να συνθέτει πολύπλοκη μουσική και να παράγει γραφικά, στο άρθρο περιέλαβε κι ένα "σχέδιο" σχετικά με το πώς η Αναλυτική Μηχανή θα μπορούσε να υπολογίζει αριθμούς Μπερνούλι (Bernoulli numbers). Αυτό ακριβώς το "σχέδιο" θεωρείται από τους ιστορικούς το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή. Το άρθρο δημοσιεύτηκε το 1843» αναφέρει η Wikipedia.

Η εργασία της ήταν τόσο πλήρης και ολοκληρωμένη που η Lovelace θεωρείται ως η πρώτη προγραμματίστρια.

Η Ada Lovelace πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 36 ετών, λίγα χρόνια μετά τη δημοσίευση της εργασίας της «Sketch of the Analytical Engine, with Notes from the Translator».

Η Αναλυτική Μηχανή παρέμενε ένα όραμα, μέχρι που οι σημειώσεις της ενέπνευσαν τον Alan Turing –ο οποίος θεωρείται ως ο «πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών»- να εργαστεί επάνω στους πρώτους σύγχρονους υπολογιστές τη δεκαετία του 1940. 

5 τρόφιμα που πρέπει να τρώμε περισσότερο μετά από τα 50


Όταν συζητάμε για το θέμα της υγιεινής διατροφής μετά από τα 50, το ασβέστιο έρχεται συχνά στο προσκήνιο. Είναι σίγουρα απαραίτητη η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε ασβέστιο κυρίως μετά την ηλικία των 50 ετών αλλά ποιες άλλες θρεπτικές ουσίες και τρόφιμα θα πρέπει να τρώμε περισσότερο μετά την ηλικία των 50 ετών;
Πλιγούρι
Γνωρίζουμε ότι οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές στη ρύθμιση της κινητικότητας του εντέρου. Αλλά, ειδικότερα, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που προέρχονται από το πίτουρο ολόκληρων κόκκων. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες επίσης βρίσκονται στα φασόλια, στις φλούδες των λαχανικών ακόμη στο μπρόκολο, τα καρότα και τα μήλα. Ανάμεσα σε όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το πλιγούρι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, 8,6γρ. αδιάλυτων φυτικών ινών ανά μερίδα. Το αγριοσίταρο και το κριθάρι έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση. Θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν αυξηθεί η κατανάλωση αδιάλυτων φυτικών ίνων, θα πρέπει να αυξήσει παράλληλα και η πρόσληψη υγρών.
Φακές
Ακριβώς ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές παρέχει περισσότερα από 15γρ φυτικών ινών. Αυτό είναι το 62% της ημερήσιας ανάγκης σε φυτικές ίνες. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι φακές έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Το κάλιο είναι ένα ορυκτό που εξουδετερώνει τη δράση του νατρίου στο σώμα. Με άλλα λόγια, το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, οι φακές έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που τις καθιστά απαραίτητο τρόφιμο για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Ψάρια
Τα ψάρια είναι η κύρια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών στην μορφή του DHA και ΕΡΑ. Αμφότερα αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα – ιδιαίτερα των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον, το DHA παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και ως εκ τούτου βοηθά στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer. Επιπλέον, όλα τα ψάρια έχουν λιγότερα λιπαρά και θερμίδες ανά μερίδα από τα άλλα κρέατα. Σε γενικές γραμμές, μόνο δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα είναι αρκετές για να φτάσετε τις ανάγκες σας σε DHA.
Αβοκάντο
Οι μπανάνες συχνά θεωρούνται ως μια τροφή πλούσια σε κάλιο. Αλλά μισό αβοκάντο έχει στην πραγματικότητα περισσότερο κάλιο από μια ολόκληρη μπανάνα. Επιπλέον, το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που είναι φιλικά για την καρδιά, το ίδιο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο σαν ντιπ, στη σαλάτα ή στο φαγητό με προσοχή στην ποσότητα.
Δαμάσκηνα
Δαμάσκηνα δεν είναι στον κατάλογο μόνο λόγω της ιδιαίτερης γεύσης τους αλλά και λόγω του χαρακτηριστικού τους μωβ χρώματος. Όλα τα φρούτα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα έχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών. Έτσι λοιπόν απολαύσετε δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα, μούρα, σταφύλια και πολλά άλλα!
Η καλή υγεία μετά τα 50 είναι συνήθως αποτέλεσμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση ώστε να διατηρούμαστε όσο γίνεται νεότεροι. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΔΕ
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οκτώ τρόποι για να κάνουμε την κουζίνα μας πιο "πράσινη"


Η καθημερινότητά μας, μπορεί να γίνει πιο οικολογική, αλλάζοντας απλά μέρος των συνηθειών μας. Αρχής γενομένης από την κουζίνα, έναν χώρο που μας απασχολεί καθημερινά για το μαγείρεμα και τη διατροφή μας, είναι δυνατόν να γίνουμε ιδιαίτερα φιλικοί στο περιβάλλον. Ας δούμε ορισμένους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας πιο «πράσινη».

Πετσέτες αντί χαρτιού
Η ζημιά, που κάνουμε με τη χρήση χαρτοπετσέτας και χαρτιού κουζίνας στο περιβάλλον, είναι αφάνταστα μεγάλη. Όλα όμως είναι θέμα συνήθειας. Αντικαταστήστε τα παραπάνω με απορροφητικές πετσέτες, που στεγνώνουν γρήγορα. Τις πετσέτες αυτές, μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε καθημερινά και να τις πλένετε συχνά, για να τις επαναχρησιμοποιήσετε.

Πλαστικές vs υφασμάτινες σακούλες
Αποφασίστε πως οι πλαστικές έστω και βιοδιασπώμενες σακούλες από σούπερ μάρκετ δεν είναι περισσότερο βολικές από υφασμάτινες σακούλες για τα σκουπίδια σας. Εξίσου ευρύχωρες και πιο διακριτικές, σας εξυπηρετούν για να τις χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία φορές.

Φυτέψτε
Γιατί να αγοράσετε συσκευασμένα βότανα από το μανάβικο, όταν μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον πάγκο της κουζίνας ή το περβάζι του παραθύρου σας; Θα μειώσετε τα έξοδα, ενώ η φρεσκάδα τους είναι ασύγκριτη. Μπορείτε να φυτέψετε από δυόσμο και μέντα μέχρι θυμάρι και φασκόμηλο.

Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά
Απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά, που ίσως κρύβουν κινδύνους για την υγεία. Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά ή φτιάξτε τα δικά σας οικολογικά καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως μαγειρική σόδα, βόρακα, λευκό ξύδι και πράσινο σαπούνι για ένα καλό και υγιές αποτέλεσμα.

Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας
Εξοικονομούν τόσο ενέργεια, όσο και χρήματα. Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, διαρκούν 10 φορές περισσότερο, ενώ δαπανούν 75% λιγότερο ενέργεια και έχουν 90% λιγότερη θερμότητα από τους συμβατικούς.

Αντικαταστήστε το εμφιαλωμένο νερό
Πολλές οικογένειες προτιμούν το εμφιαλωμένο νερό από το νερό της βρύσης. Ωστόσο τα έξοδα και το περιβαλλοντικό κόστος είναι ιδιαίτερα σημαντικά για ένα είδος πρώτης ανάγκης. Για το λόγο αυτό, δοκιμάστε να τοποθετήσετε φίλτρο στη βρύση σας για να πίνετε οικονομικά καθαρότερο νερό.

Κομποστοποιήστε
Αντί να πετάτε τα κατακάθια του καφέ και απόβλητα λαχανικών μπορείτε να τα κομποστοποιήσετε. Η διαδικασία, χρειάζεται προσοχή. Ωστόσο εάν το αποφασίσετε και κάνετε τη διαδικασία σωστά, θα επωφεληθείτε στο έπακρο.

Αντικαταστήσετε παλιές ηλεκτρικές συσκευές
Πάρτε απόφαση να αλλάξετε τις παλιές ηλεκτρικές σας συσκευές που δαπανούν μεγάλα ποσά ενέργειας. Όταν θα βρεθείτε σε κατάστημα ηλεκτρικών για νέες συσκευές της κουζίνας σας, φροντίστε να ψάξετε για εκείνες που θα έχουν την ένδειξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Η τέλεια… αντικουνουπική παγίδα !!



Δείτε τι θα χρειαστείτε για την τέλεια παγίδα:
1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)
1 κούπα νερό (200ml)
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)
1 γρ. μαγιά

Πως το φτιάχνουμε:

1. Κόβουμε το μπουκάλι στη μέση

2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον πάτο του μπουκαλιού

3. Προσθέτουμε τη μαγιά. Δε χρειάζεται ανακάτεμα. Δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια

4. Τοποθετήστε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω (δες την εικόνα) και κολλήστε το με μονωτική ταινία

5. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε (Το μαύρο χρώμα έλκει τα κουνούπια)

Αλλάζετε το υγρό κάθε 2 εβδομάδες

Τι προστατεύει τους Ασιάτες από τη ν. Αλτσχάιμερ. Το διατροφικό τους όπλο

Η συχνότητα της νόσου Αλτσχάιμερ μεταξύ των ηλικιωμένων Ασιατών είναι τέσσερις φορές μικρότερη από αυτή στις ΗΠΑ.
Το δεδομένο αυτό έχει προκαλέσει ερωτήματα στους επιστήμονες και μία τελευταία έρευνα επιχειρεί να δώσει την απάντηση για το μυστικό όπλο των Ασιατών.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζε-Πιν Νγκ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, το μυστικό πιθανόν να οφείλεται στο αγαπημένο μπαχαρικό της Ανατολής, το κάρυ.
Η διατροφή που περιέχει κάρυ, μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε ηλικιωμένους Ασιάτες και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Η κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στο κάρυ, έχει πιθανές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι γνωστό ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες αντιφλεγμονωδών φαρμάκων έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, αν και οι παράγοντες αυτοί μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο στομάχι, το ήπαρ και τους νεφρούς.
Αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε έχει διαπιστωθεί ότι προστατεύουν τους νευρώνες σε εργαστηριακά πειράματα που έγιναν, αλλά έχουν περιορισμένη επιτυχία σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια άνοια.
Ο Δρ Τζε-Πιν Νγκ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης συνέκρινε τα σκορ στην κλίμακα MMSE για την γνωστική επίδοση, για τρεις κατηγορίες τακτικής κατανάλωσης κάρυ σε 1.010 μη ανοιακούς Ασιάτες, ηλικίας 60-93 ετών το 2003.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες κατανάλωναν κάρυ τουλάχιστον περιστασιακά (μια φορά κάθε έξι μήνες), το 43% έτρωγε κάρυ τουλάχιστον συχνά ή πολύ συχνά (μεταξύ μηνιαίως και καθημερινώς) και το 16% δεν έτρωγε ποτέ ή σπάνια.
Αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες που έχουν επίπτωση στο αποτέλεσμα της MMSE, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έτρωγαν κάρυ περιστασιακά και συχνά ή πολύ συχνά είχαν καλύτερα σκορ απ" αυτούς που δεν έτρωγαν ποτέ ή σπάνια.
Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν την πρώτη επιδημιολογική απόδειξη που υποστηρίζει τον συσχετισμό μεταξύ κατανάλωσης κάρυ και γνωστικής επίδοσης.

Πηγή: onmed.gr

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μαγική κρέμα!!!! Κάνει για όλα!! Δείτε πώς να την φτιάξετε..


Θαυματουργή και σπιτική κρέμα ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια…μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα….
Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm, Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά.. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές και κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
  • 1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
  • 3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;
Η διαδικασία είναι ήδη, λίγο ή πολύ, γνωστή από παλαιότερες αναρτήσεις. Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Σπιτικό frozen yogurt με γιαούρτι και μπανάνες

Αν θέλετε πραγματικά παγωμένο γιαούρτι και όχι σκόνη γάλακτος, φτιάξτε το μόνοι σας. Πλούσιο σε ασβέστιο και κάλιο και πάνω από όλα αγνό και γευστικό.

Υλικά
500γρ μπανάνες
150γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Οι τροφές που σταματούν εγγυημένα τον χρόνο



Το μυστικό για νεανική επιδερμίδα δεν κρύβεται μόνο στην καλή ψυχολογία και την σωματική άσκηση. Γεμίστε την “φαρέτρα” σας στην μάχη κατά των σημαδιών του χρόνου στο δέρμα σας με αυτά τα διατροφικά όπλα.

Μάνγκο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A και C. Σε συνδυασμό αυτές οι δύο δίνουν ενέργεια στα κύτταρα της επιδερμίδας και την κάνουν να μοιάζει πιο λαμπερή και σφριγηλή.

Τομάτα: Είναι η καλύτερη πηγή λυκοπενίου, μιας ουσίας που προστατεύει την επιδερμίδα από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Αγγούρι: Ένα ποτήρι από χυμό αγγουριού θα βοηθήσει τα μέγιστα το λεμφικό σας σύστημα, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την υγιή όψη της επιδερμίδας.

Φράουλες: Είναι ιδεατή τροφή αλλά και μάσκα προσώπου! Λιώστε τρεις φράουλες και απλώστε το μείγμα το πρόσωπό σας για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, ενώ η βιταμίνη-C που περιέχουν δίνει “φωτεινότητα” στην επιδερμίδα.

Κόκκινες πιπεριές: Περιέχουν και αυτές βιταμίνη-C που βελτιώνει την λάμψη και προστατεύει  την επιδερμίδα από την αφυδάτωση.

Κόκκινο πορτοκάλι: Είναι σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών που θωρακίζει την άμυνα των κυττάρων της επιδερμίδας.

Βατόμουρα: Τα φλαβονοειδή που περιέχουν βοηθούν στην ενίσχυση του συνδετικού ιστού της επιδερμίδας, ενώ είναι πλούσια και σε βιταμίνη-C.

Σόγια: Καλή πηγή υαλουρονικού οξέος, το οποίο περιέχεται σχεδόν σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται σε εκείνα της επιδερμίδας.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γνωρίζετε ποια σαλάτα αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα… ;


Ποια κοινή σαλάτα. Αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;

Η πολίτικη!

Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:

Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!

Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες για τις οποίες δεν είναι και τόσο γνωστό πράγμα που το υποβιβάζει στη συνείδηση μας. Όλα του τα ευεργετήματα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όμως, μόνο αν το φάμε ωμό. Βρασμένο χάνει τη δύναμη του. Γι αυτό προτιμήστε το ωμό σε σαλάτα.

Η δύναμη του καρότου δεν αλλοιώνεται με το βράσιμο, αρκεί να «κρατάει λίγο» μετά το βράσιμο. Να μην είναι δηλαδή λιωμένο.

Επειδή το λάχανο πρήζει τις γυναίκες, πολλές φορές θεωρούν ότι κάνει κατακράτηση υγρών και το αποφεύγουν. Στη πραγματικότητα όμως αυτό είναι σφάλμα. Το λάχανο έχει την εξής περίεργη ιδιότητα: τις πρώτες 2 ημέρες σε πρήζει και μετά αποβάλει όλα τα περιττά υγρά ενώ καθαρίζει τον οργανισμό.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με κόκους καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη (η καυτερή πιπεριά είναι λιποδυαλιτική) να προσθέσεστε κουρκουμά που είναι επίσης αντικαρκινικός και αντιδιαβητικός (ή κάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη). μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (γιατί ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας  απογειώνοντας  την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη!

Τι περιέχει το λάχανο;

Το λάχανο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική ουσία για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
 
Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες και για την εμφάνιση καρκίνου. Άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στο  λάχανο είναι οι ινδόλες. Οι ινδόλες βοηθούν και «συμμετέχουν»  στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες και με αυτό το τρόπο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.Το λάχανο επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η C και η Κ .
 
Η τελευταία, είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, ενώ μέσα στο λάχανο, θα βρούμε και άφθονες φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Β6.
Περιέχει επίσης και  φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μαγγάνιο, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα οποία έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, όπως της καλής λειτουργίας της καρδιάς αλλά  και αντι-υπερτασικές.

Τι περιέχει το καρότο;

Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.
Προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά  τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες αλλά ρίχνει και στο μισό τις  πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε συστηματικούς καπνιστές.
Σε πολλές επιστημονικές έρευνες,  έχει αποδειχθεί ότι το καρότο σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδαίτερη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα δείχνει στους καρκίνους των πνευμόνων και του παγκρέατος οι οποίοι οφείλονται στο κάπνισμα.
Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δημιουργεί ωραία καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα ενώ καταπολεμά την ακμή. Είναι φωτοπροστατευτικό. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος. Ρυθμίζει τη λειτουργικότητα των εντέρων ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και σε συνδυασμό με το λάχανο αδυνατίζει. Ενισχύει τη υγεία όσων πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδας. Προστατεύει κι ενυχύει  καρδιά και το κυκλοφορικό.

Τι περιέχει το σέλινο;

Το σέλινο καταπολεμά την νεφρολιθίαση, βοηθά στην ανακούφιση από τις φλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, καθώς και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Βελτιώνει τη δραστηριότητα του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία. Λίγο σέλινο αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει την όρεξη, έχει διουρητική και καθαρτική επίδραση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σέλινου, υποβοηθούν στην επούλωση πληγών, και συμβάλουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση και ομαλοποιούν τον μεταβολισμό.
 
 

6 άγνωστες χρήσεις για τα… τσόφλια των αβγών!

Τα αβγά έχουν μεγάλη διατροφική αξία και οι περισσότεροι από εμάς τα καταναλώνουμε με μανία. Δεν έχει σημασία αν τα προτιμάμε μελάτα, τηγανητά ή ομελέτα; Το ζητούμενο εδώ είναι άλλο: Τα τσόφλια! Αυτό το απίστευτο εξωτερικό περίβλημα των αβγών δεν είναι για τα σκουπίδια, αφού μπορούμε εύκολα και απλά να το ανακυκλώσουμε με διάφορους τρόπους. Από τον κήπο μέχρι τον καφέ φίλτρου, όλο και κάτι θα βρούμε να κάνουνμε με τα τσόφλια…

1. Λίπασμα για τα φυτά

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Το ξέρατε ότι τα τσόφλια των αβγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο (98% για την ακρίβεια), καθώς και από άλλες θρεπτικές ουσίες για τα φυτά; Απλώς συλλέξτε τα τσόφλια, πλύντε τα καλά, αφαιρέστε τη μεμβράνη που υπάρχει στο εσωτερικό τους και σπάστε τα σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε τα στις γλάστρες ή αναμίξτε τα με το χώμα των φυτών σας. Πολύ σύντομα τα φυτά θα σας ευγνωμονούν και αυτό θα φαίνεται!

2. Πιο νόστιμος καφές

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Τοποθετήστε στην καφετιέρα σας το φίλτρο, ρίξτε τον καφέ σας και πάνω-πάνω, βάλτε μερικά κομμάτια από τσόφλια αβγών. Ο καφές σας θα γίνει πιο γευστικός καθώς τα τσόφλια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την πικρίλα του καφέ. Επιπλέον, αν θέλετε να καθαρίσετε την κούπα του καφέ σας, μην ανησυχείτε καθόλου. Γεμίστε τη με ζεστό νερό μέχρι επάνω και ρίξτε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε τη όλη νύχτα και το πρωί τα τσόφλια θα έχουν «τραβήξει» όλους τους λεκέδες από το εσωτερικό του φλιτζανιού.

3. Νέοι σπόροι

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Πρόκειται για το ιδανικό γλαστράκι για τους νέους σπόρους σας, αρκεί να έχετε πρωτίστως σπάσει το αβγό σας στα δύο για να είναι τα τσόφλια σας λίγο μεγάλα. Γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα έναν με δύο το πολύ σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί, ενώ παράλληλα θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

4. Σπιτικές… κιμωλίες

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αβγών για να παρασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι πολύχρωμες κιμωλίες. Θα χρειαστείτε περίπου τα τσόφλια από 5 αβγά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ζεστό νερό και χρωστικές τροφίμων (για χρωματιστές κιμωλίες). Τρίβετε καλά τα τσόφλια, μέχρι να γίνουν σκόνη, και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας το χρώμα της αρεσκείας σας. Τοποθετείτε το μείγμα σε θήκες και αφήνετε 3 μέρες να στεγνώσει καλά. Δώστε τες στα παιδιά σας και… καλή διασκέδαση!

5. Διώξτε μακριά τους γυμνοσάλιαγκες

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Καλοκαιράκι έρχεται και τα σαλιγκάρια έχουν την τιμητική τους! Αν δεν θέλετε να τα βλέπετε στον κήπο σας, κανένα πρόβλημα. Ρίξτε μερικά τσόφλια αβγών ολόγυρα, και ξεχάστε τα σαλιγκάρια για πολύ καιρό, αφού θα μεταναστεύσουν στις αυλές όσων απεχθάνονται τα… αβγά.

6. Design βαζάκια για λουλούδια

perierga.gr - 6 άγνωστες χρήσεις για τα... τσόφλια των αβγών!

Την επόμενη φορά που θα κάνετε ομελέτα, διαλέξτε τα μεγαλύτερα αβγά που έχετε στο ψυγείο. Σπάστε τα προσεκτικά, έτσι ώστε το κάτω μέρος να είναι μεγαλύτερο. Πλύντε τα προσεκτικά μέσα έξω και τοποθετήστε τα σε αβγουλιέρες. Ζητήστε από τα παιδιά σας να κόψουν μικρά λουλουδάκια και βέλτε τα μέσα στα τσόφλια, γεμίζοντας μέχρι επάνω με νερό. Η συνέχεια εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δική σας διακοσμητική… διάθεση!
perierga.gr 

Βρέχει “καμηλοπαρδάλεις” το Σάββατο – Πρωτοφανές ουράνιο θέαμα

Μια πρωτοφανής βροχή μετεώρων θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε ένα ουράνιο θέαμα που μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τις Περσείδες του Αυγούστου όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, αλλά και απλοί παρατηρητές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια βροχή μετεώρων με πυκνότητα της τάξης των 200 “πεφταστεριών” ανά ώρα.
“Το επικείμενο ντους είναι τόσο νέο και δυναμικό που δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Τα προγνωστικά μιλούσαν για λιγότερο από 100 μετέωρα ανά ώρα, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να φτάσουμε τα  1000 ανά ώρα” δηλώνει η Τζέην Χιούστον του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA (Jet Propulsion Laboratory).
Τα πεφταστέρια θα είναι ορατά από την Ευρώπη τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Μαΐου.
Η εν λόγω βροχή μετεώρων με την ονομασία “Καμηλοπαρδαλείδες” του Μαΐου είναι αποτέλεσμα της σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης 209P/LINEAR, ο οποίος τέμνει περιοδικά την τροχιά της Γης κατά τον πενταετή κύκλο που πραγματοποιεί γύρω από τον Ήλιο.
Ο “γεννήτορας” των Καμηλοπαρδαλειδών ανακαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2004 στο πλαίσιο του Προγράμματος Λίνκολν για την Έρευνα Κοντινών στη Γη Αστεροειδών.
Οι αστρονόμοι προέβλεψαν προ τριετίας ότι τα σωματίδια που εκτόξευσε ο κομήτης κατά το 19ο αιώνα ακόμα ίσως κάποια στιγμή φτάσουν στη Γη καθώς το μετέωρο περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.
Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές εμφανίζονται σκεπτικοί σχετικά με την ποσότητα των υπολειμμάτων που θα φτάσουν στη Γη.
Η ένταση της “βροχής αστεριών” θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργός ήταν ο κομήτης πριν από αιώνες ακόμα όταν άφησε πίσω του τη σκόνη.
“Δεν έχουν ιδέα για τη δραστηριότητα του κομήτη κατά τον 19ο αιώνα” εξηγεί ο Γουίλιαμ Κουκ από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA στην Αλαμπάμα.
kamilopardali-peftasteria-114946 (2)Όπως και με τις υπόλοιπες γνωστές βροχές μετεώρων και σε αυτή την περίπτωση τα “πεφταστέρια” παίρνουν την ονομασία τους από τον αστερισμό απ’ όπου δείχνουν να προέρχονται: τον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης που αχνοφαίνεται 30 μοίρες κάτω από τον Πολικό Αστέρα.
Τη βροχή θα απολαύσουν καλύτερα οι βορειοαμερικάνοι όπου θα κορυφωθεί τις σκοτεινότερες ώρες της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο “ρουφιάνος” του… Facebook ξαναχτυπά! ΔΕΙΤΕ την καινούρια αλλαγή που μας ετοιμάζει…

Mας έχει ξετινάξει στις αλλαγές αυτό το Facebook πια…Κάθε τρεις και λίγο παρατηρούμε και μια καινούρια προσθήκη.
Αυτή τη φορά αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ρωτάνε με απλό και εύκολο τρόπο τι γίνεται στην σχέση ενός φίλου τους.
Ε! σε λίγο θα μπει και στο κρεβάτι μας αν δεν έχει μπει ήδη δηλαδή.

 Το κουμπί έχει τον τίτλο “Ρώτησε” και θα βρίσκεται δίπλα από το σημείο που οι χρήστες δηλώνουν τη σχέση τους.
Όταν οι χρήστες επιλέγουν να μην ανακοινώσουν τη σχέση τους, τότε οι φίλοι τους μπορούν να τους ζητήσουν να γράψουν τη σχέση τους.
Πηγαίνοντας ακόμα παρακάτω την “περιέργεια” οι “φίλοι” στο Facebook θα μπορούν να ρωτήσουν “γιατί είσαι μόνος σου” ή “γιατί δηλώνεις μόνος σου τη στιγμή που είσαι παντρεμένος / δεσμευμένος”.
Πολλοί μιλάνε για μια άκρως αδιάκριτη αλλαγή στο κοινωνικό δίκτυο και μάλλον δεν έχουν και άδικο…

Σπάνιο αρχαίο φέρετρο στο Δέλτα Φαλήρου.


Ένα μοναδικό και σπάνιο εύρημα, ένα αρχαίο φέρετρο από ατόφιο ξύλο που εντοπίστηκε σε εξαιρετική διατήρηση κατά τις ανασκαφές στο Δέλτα Φαλήρου στην περιοχή κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», υπόσχεται να αποκαλύψει σταδιακά τα πολύτιμα μυστικά του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο αρχαϊκό νεκροταφείο, η αρχαιολογική σκαπάνη «σκόνταψε» σε ένα φέρετρο που βρίσκεται σε εξαιρετική διατήρηση, γεγονός πολύ σπάνιο, καθώς πρόκειται για υλικό που καταστρέφεται γρήγορα όταν λείπουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Αυτές οι συνθήκες (έντονη υγρασία και απουσία οξυγόνου) υπήρχαν στο σημείο εντοπισμού του, καθώς το όριο του σκάμματος γειτνίαζε με την κοίτη χειμάρρου, ενώ η παρουσία αργίλου υπήρξε καταλυτική ως προς τη διατήρησή του. Η εύρεσή του θεωρήθηκε από τους αρχαιολόγους ως μοναδική τύχη, καθώς το αρχαϊκό νεκροταφείο δεν έχει παντού την ίδια υγρασία.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που συμφώνησε ομόφωνα ως προς την πρώτη φάση συντήρησης του ξύλινου φέρετρου, το οποίο βρίσκεται εγκιβωτισμένο μαζί με το χώμα του, υπό ειδικές συνθήκες, στις εργοταξιακές εγκαταστάσεις της ΚΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που πήρε το «πράσινο φως» από τα μέλη του ΚΑΣ, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σταδιακή αποκάλυψη του φέρετρου με μηχανικά μέσα και νερό, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιζήματος, η τοποθέτησή του σε ξύλινο νάρθηκα και στη συνέχεια σε δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης.

Το φέρετρο, διαστάσεων 1,61 μ. μήκους, 0,77 εκ. πλάτους και πάχους από 3 ως 9 εκ., που βρέθηκε σχεδόν ανέπαφο δεν αποτελείται από διαφορετικά ξύλα, όπως είθισται, αλλά είναι μονόξυλο (δηλαδή προέρχεται από τον κορμό ενός δέντρου), που σώζει όλα τα στοιχεία του ξύλου, το δέρμα του, ακόμα και τους αυξητικούς δακτυλίους του.

Το σπάνιο αυτό εύρημα χρονολογείται στην αρχαϊκή εποχή (610-490/480 π.Χ.), όπως υποδηλώνουν τόσο η περιοχή εντοπισμού του, όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία: Ένα αρχαϊκό όστρακο αγγείου, που βρέθηκε δίπλα στο κεφάλι του νεκρού άνδρα νεαρής ηλικίας, αλλά και το επίπεδο της επίχωσης που ανακαλύφθηκε και ανήκει στην ίδια περίοδο. Αν και δεν έχει ερευνηθεί ακόμα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση το φέρετρο ήταν δεύτερη χρήση του ξύλου, ενώ η πρώτη ήταν ίσως βάρκα.

Η Σφίγγα από... ζάχαρη

Το άγαλμα της Σφίγγας, ύψους δέκα μέτρων και με την μορφή μιας Αφροαμερικανής γυναίκας φτιαγμένο από ζάχαρη, είναι το δημιούργημα της γλύπτριας Kara Walker, που είναι αφιερωμένο στους μαύρους εργάτες.
Το μνημειώδες γλυπτό βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ζάχαρης και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στην περιφέρεια Williamsburg του Μπρούκλιν.

99C94567AED258CAB3218B994E116300

Για την κατασκευή του αγάλματος της τεράστιας γυναικείας μορφής με το γυμνό στήθος και το μαντίλι στο κεφάλι, χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις τόνοι ζάχαρης.
Η Σφίγγα είναι κυκλωμένη από μικρότερα αγάλματα που απεικονίζουν παιδιά καλυμμένα με μελάσα και κρατάνε καλάθια.

sf5

Η αφροαμερικανίδα καλλιτέχνης, Kara Walker, είναι γνωστή για τους αγώνες της εναντίον των ρατσιστικών αντιλήψεων της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των αδυνάτων.
spirospero.gr 

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ)




Όλοι το έχουμε πει ουκ ολίγες φορές: «περνάω πολύ ωραία». Και όταν βγαίνει από το στόμα μας το εννοούμε εκείνη τη στιγμή. Το πρόβλημα βέβαια είναι τι γίνεται με τις… υπόλοιπες στιγμές. Ξέρεις εκείνες που έρχονται το επόμενο πρωί, για παράδειγμα.
Ναι, στην Ελλάδα έχουμε τις ωραίες μας στιγμές, όμως τα τελευταία χρόνια υπερτερούν οι «μαύρες» μέρες. Αυτές των οικονομικών δυσκολιών, της κρίσης, του εκνευρισμού, του αύριο με πολλά προβλήματα.
Βέβαια, υπάρχουν και αυτές οι χώρες που ζουν μέσα στην ευτυχία. Όχι ότι και εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια ακόμη χρονιά η οργάνωση Better Life Index κυκλοφόρησε τη λίστα με τις πιο χαρούμενες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας τα έσοδα των κατοίκων, το ποσοστό ανεργίας, την ακρίβεια, τον ελεύθερο χρόνο που έχουν  οι πολίτες και πολλά ακόμα. Και μην το ψάχνεις, η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.
Η μεγάλη απογοήτευση είναι οι ΗΠΑ, που για 4η συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφεραν να μπουν στο top10 (σε αντίθεση με τον Καναδά, που τόσο κοροϊδεύουν).
Δες τη λίστα – και άρχισε να σκέφτεσαι μήπως ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι.

10. Ολλανδία
9. Μεξικό
8. Φινλανδία
7. Αυστραλία
6. Ισλανδία
5. Αυστρία
4. Δανία
3. Καναδάς
2. Νορβηγία
1. Ελβετία

Πηγή: provocateur.gr

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

Αλλοι ναοί εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την πολυτέλειά τους και άλλοι με ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά… Η Huffington Post κάνει ένα αφιέρωμα σε πανέμορφα μοναστήρια και παρεκκλήσια που είναι κτισμένα σε σπήλαια και από τα καλύτερα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ελληνικό! Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Στέφανου στη Σύρο το οποίο βρίσκεται δυτικά των οικισμών Γαλησσά και Φοίνικα. Πρόκειται για ένα μικρό σπήλαιο όπου η λαϊκή παράδοση θέλει έναν ψαρά της περιοχής να χτίζει μέσα σε αυτό το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου για να τιμήσει τον Άγιο που τον έσωσε από ένα γιγάντιο καλαμάρι. Θαυμάστε τα πιο γραφικά εκκλησάκια στον κόσμο που βρίσκονται μέσα σε σπήλαια.

1. Μια γενική άποψη του μοναστηριού του Αγίου Συμεών σε ένα χωριό κοντά στο Κάιρο 

perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

2. Υπόγεια Σερβική ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη Coober Pedy της Αυστραλίας
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

3. Ένα μικρό παρεκκλήσι στη δυτική Σύρο
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

4. Υπόγεια Ρωμαιοκαθολική εκκλησία σε χωριό της Κολομβίας
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

5. Το ιερό σπήλαιο της Μαρίας της Μαγδαληνής, Γαλλία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

6. Συγκρότημα με μικρά εκκλησάκια στο σπήλαιο Goreme, στην Τουρκία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

7. Το εκκλησάκι Piedigrotta στην Καλαβρία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

8. Το παρεκκλήσι Calao στις Φιλιππίνες
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

9. Το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου στα Ανατολικά Πυρηναία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

10. Η υπόγεια εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Hatay της Τουρκίας
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

11. Οι Άγιοι Σαράντα , ένα υπόγειο εκκλησάκι στην Κύπρο
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

12. Τάφος στο πίσω μέρος υπόγειου μοναστηριού στην Αρμενία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

13. Το παρεκκλήσι του «Ευλογημένου Βασιλιά» στην Κρακοβία ανήκει στην Παγκόσμια κληρονομιά της Unesco !
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

14. Το υπόγειο εκκλησάκι του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!

15. Jonas Σπήλαια στη Γαλλία
perierga.gr - Πανέμορφες εκκλησίες σε σπήλαια!
πηγή: protothema.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...