Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Μικρές χώρες του κόσμου… χάρμα οφθαλμών!

Υπάρχουν χώρες ολόκληρες που μπορεί να περιλαμβάνουν μια και μόνο πόλη η μερικά μικρά νησιά αλλά προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Μερικές από τις μικρότερες αλλά πολύ όμορφες χώρες στη λίστα που ακολουθεί.

1. Βατικανό

perierga.gr - Μικρές χώρες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Η Πόλη του Βατικανού είναι η μικρότερη αναγνωρισμένη χώρα στον κόσμο, με έκταση περίπου 110 στρέμματα και πληθυσμό μόλις 800 κατοίκους.

2. Μονακό

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Το πριγκηπάτο του Μονακό βρίσκεται στη γαλλική Ριβιέρα και είναι το δεύτερο μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο με σημαντικότερη πόλη το Μόντε Κάρλο και ένα από τα υψηλότερα εισοδήματα κατά κεφαλήν.

3. Ναούρου

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Νησιωτική χώρα της Μικρονησίας στο Νότιο Ειρηνικό, είναι η μικρότερη δημοκρατία στον κόσμο, καλύπτοντας μόλις 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, με 9.000 κατοίκους.
 
4. Τουβαλού

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Πολυνησιακό νησί που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Χαβάη και την Αυστραλία. Ένα από τις μικρότερες και πιο απομακρυσμένες χώρες στον κόσμο.

5. Σαν Μαρίνο

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Η Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο, στη βόρειο-ανατολική πλευρά των Απέννινων. Αποτελεί το παλαιότερο κράτος στην Ευρώπη που ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 301 και ο πληθυσμός του δεν υπερβαίνει τους 33.000 κατοίκους.
 
6. Λιχτενστάιν

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν είναι μια αλπική χώρα της κεντρικής Ευρώπης που συνορεύει με την Ελβετία δυτικά και νότια και με την Αυστρία στα ανατολικά και βόρεια. Είναι το τελευταίο απομεινάρι της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με πολύ στενούς δεσμούς με την Ελβετία.
 
7. Νησιά Μάρσαλ

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Η Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ είναι μια νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου στη μέση μεταξύ της Χαβάης και της Αυστραλίας. Περιλαμβάνει 29 κοραλλιογενείς ατόλες και χιλιάδες μικροσκοπικά νησάκια, όλα διάσπαρτα σε μια ευρεία περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού .
 
8. Οι Μαλδίβες

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Οι Μαλδίβες ή Νησιά των Μαλδίβων είναι ένα νησιωτικό έθνος στον Ινδικό Ωκεανό. Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 1.192 κοραλλιογενών νησιών που ομαδοποιούνται σε 26 κοραλλιογενείς ατόλες. Οι Μαλδίβες είναι η μικρότερη ασιατική χώρα με πρωτεύουσα την πόλη Μαλέ.
 
9. Γρενάδα

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Πρόκειται για μια νησιωτική χώρα που αποτελείται από το νησί της Γρενάδας και έξι μικρότερα νησιά στο νότιο άκρο των Γρεναδίνων στη νοτιοανατολική Καραϊβική Θάλασσα.
 
10. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες είναι μια νησιωτική χώρα στο νότιο τμήμα των Νήσων Windward που βρίσκονται στο νότιο άκρο των ανατολικών συνόρων της Καραϊβικής Θάλασσας.
 
11. Μπαρμπάντος

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Τα Μπαρμπάντος είναι μια νησιωτική χώρα στην Μικρές Αντίλλες, δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Καραϊβική και ιδιαιτερα ανεπτυγμένη.
 
12. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Νησιωτικό έθνος που βρίσκεται μεταξύ της Καραϊβικής Θάλασσας και του Ατλαντικού Ωκεανού. Αποτελείται από δύο μεγάλα κατοικημένα νησιά, την Αντίγκουα και την Μπαρμπούντα, καθώς και από έναν αριθμό μικρότερων νησιών.
 
13. Παλάου

perierga.gr - Οι μικρότερες πόλεις στον κόσμο χάρμα οφθαλμών!
 
Η Δημοκρατία του Παλάου είναι μια νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, δημοφιλής καταδυτικός προορισμός για τους απανταχού λάτρεις του τροπικού βυθού.
perierga.gr 


Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Εστία μολύνσεως οι γυναικείες τσάντες

Οι γυναικείες τσάντες κρύβουν πολλά μικρόβια και οι περισσότερες γυναίκες αυτό το αγνοούν, με αποτέλεσμα να μην πλένουν τα χέρια τους μετά το ψάξιμο στην τσάντα.

Το 20% των γυναικείων τσαντών έχουν επίπεδα βακτηρίων-σχετική μόλυνση που δυνητικά θα μπορούσε να επιμολύνει άλλες επιφάνειες- και περιείχαν περισσότερα μικρόβια από τη μέση λεκάνη τουαλέτας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Initial Washroom Hygiene.

Αναλυτικότερα , η Dr. Sorana Segal-Maurer, του New York Hospital-Queens, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ πιθανό κάποιος να αρρωστήσει από την τσάντα του, όμως οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις ώστε να σταματούν την εξάπλωση των μικροβίων.

Εξάλλου, ούτε τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε μια τσάντα έχουν καλή εικόνα. Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι κρέμες προσώπου ή χεριών φιλοξενούσαν τα περισσότερα βακτήρια, με επόμενα τα κραγιόν και τη μάσκαρα. Ένα αντικείμενο που μπορεί να εξαπλώσει βακτήρια στην τσάντα δεν είναι άλλο από το κινητό τηλέφωνο. Δεν το αφήνουμε.

Μερικοί το παίρνουν και στο μπάνιο, που δεν είναι καλή ιδέα, δήλωσε η Segal-Maurer. Πρέπει να το σκουπίζετε. Οι δερμάτινες τσάντες ήταν περισσότερο πιθανό να περιέχουν τα περισσότερα βακτήρια επειδή το σπογγώδες υλικό αποτελεί πρόσφορο έδαφος, σύμφωνα με την έρευνα.

Από την πλευρά του, ο Peter Barratt, τεχνικός διευθυντής της Initial Hygiene, δήλωσε ότι οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με τα χέρια μας και πολλές επιφάνειες, επομένως ο κίνδυνος μεταφοράς διαφόρων μικροβίων σε αυτές είναι πολύ υψηλός, ιδιαίτερα καθώς οι τσάντες σπάνια καθαρίζονται. Τακτική υγιεινή των χεριών είναι αναγκαία για να εμποδιστεί η παρουσία των βακτηρίων αρχικά, και σχολαστικός καθαρισμός τσαντών συνιστάται για να εμποδιστεί η συσσώρευση της μόλυνσης.

Εξάλλου οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη βάζετε ποτέ την τσάντα στο δάπεδο του μπάνιου και να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να καθαρίζετε τον πάτο και τα χερούλια της τσάντας. Επίσης ποτέ να μην κουβαλάτε φρούτα στην τσάντα σας.

enimerosigreece.blogspot.gr

Διαβατήρια διασημοτήτων…

Οι φωτογραφίες των διαβατηρίων αλλά και τα ίδια τα διαβατήρια κατ’ επέκταση δεν αποτελούσαν ποτέ ό,τι καλύτερο για τους ταξιδιώτες (ειδικά για τις γυναίκες), για δύο βασικούς λόγους: Η φωτογραφία αλλά και η ημερομηνία γέννησης που υπάρχουν σε αυτό. Μια κακή εικόνα αλλά και η αποκάλυψη της ηλικίας τρομάζουν! Ευτυχώς, ωστόσο, που όλοι οι διάσημοι που θα δείτε στη συνέχεια χρειάστηκε να ταξιδέψουν σε κάποιο μέρος του κόσμου και το διαβατήριο ήταν απαραίτητο. Έτσι θα απολαύσετε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, την Ella Fitzgerald, τον Ernest Hemingway, την Janis Joplin, τη Μέριλιν Μονρόε, τον Κένεντι, τον Νέλσον Μαντέλα και άλλους με μοναδικές πόδες… διαβατηρίων!

Άλμπερτ Αϊνστάιν
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Οντρεϊ Χέπμπορν
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Έλα Φιτζέραλντ
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Σκοτ Φιτζέραλντ
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Τζον Λένον
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Βιρτζίνα Γουλφ
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Νέλσον Μαντέλα
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Μοχάμετ Άλι
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Γουόλτ Ντίσνεϊ
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων...
Μέριλιν Μονρόε
perierga.gr - Διαβατήρια διασημοτήτων... 
perierga.gr 

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Καρπούζι: Ο «παρεξηγημένος» σύμμαχος της υγείας μας

Το καρπούζι είναι ο αναμφισβήτητα το πιο επιθυμητό φρούτο του καλοκαιριού, με την καλύτερη εποχή του να ξεκινά τον Ιούλιο και να φτάνει ως τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.
Το καρπούζι εμφανίζεται πολύ βαθιά στην ιστορία. Αναφέρεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το κατανάλωναν ως φρούτο, αλλά παράλληλα το μετέφεραν μαζί τους σαν μια πρόσθετη πηγή νερού, κάτι που θεωρείται απολύτως λογικό αφού όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό.
Σήμερα εμφανίζεται σε σαλάτες, στα γλυκά του κουταλιού, σε παγωτά, σε αλκοολούχα ποτά και σε πολλές άλλες μορφές.

Το «παρεξηγημένο» καρπούζι και η υγεία μας
Σύμφωνα με διάφορες μελέτες και γνώμες ειδικών που έχουν δημοσιευθεί, όλοι πρέπει να προσπαθούμε να καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων. Εάν οι ποσότητες αυτές αυξηθούν, τα αποτελέσματα για την υγεία θα είναι σημαντικά. Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση 9-10 μερίδων φρούτων και λαχανικών σε ημερήσια βάση μπορεί να έχει πολύ ευεργετικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στην υγεία των ανδρών. Για τις γυναίκες συστήνονται τουλάχιστον 6-7 μερίδες καθημερινά, ενώ για τα παιδιά και έφηβους τουλάχιστον 4-5 μερίδες.
Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ποσότητα φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε όταν αυτή δε συνοδεύεται από την κατάλληλη ποιότητα. Και κάπου εδώ φτάσαμε στην ουσία του θέματος.
Πολλοί νομίζουν ότι το καρπούζι δεν είναι θρεπτικό όπως άλλα φρούτα και λαχανικά. Έτσι έχει επικρατήσει γενικά η άποψη ότι το καρπούζι προσφέρει μόνο νερό και ζάχαρη. Πράγματι, περίπου το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό, ενώ η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο ανέρχεται στο 5%.
Η αιτία για την γλυκιά γεύση του καρπουζιού είναι ότι το σάκχαρο είναι η επικρατέστερη ουσία που του δίνει και τη γεύση του, σε αντίθεση με άλλα φρούτα που έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά όχι μόνο σε ζάχαρη, όπως το μήλο που περιέχει αναλογικά περίπου τη διπλάσια ποσότητα.
Ποιος, όμως, γνωρίζει ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες;
Η περιεκτικότητά του σε σάκχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή παρά τη γλυκιά γεύση που εύκολα μας ξεγελά. Ένα φλιτζάνι τσαγιού καρπούζι περιέχει μόλις 40 θερμίδες, ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη και χοληστερόλη.
Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές νευρικές λειτουργίες, βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, της φοβίας, του πανικού και γενικότερα συμβάλλουν στο να αισθανόμαστε καλά.
Το λυκοπένιο είναι μια από τις πιο γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων εκφυλιστικών νόσων (καρδιαγγειακά νοσήματα) και διάφορων μορφών καρκίνου (καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του μαστού, καρκίνος του πνεύμονα), εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμη, στο λυκοπένιο οφείλεται το κόκκινο χρώμα φρούτων (π.χ. φράουλα) και λαχανικών (π.χ. ντομάτα). Επιπλέον, οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν την ουσία «cucurbocitrin» η οποία βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία.
karpouzi_dailyoneΤο καλοκαιρινό αυτό φρούτο δεν αποτελεί μόνο ένα γευστικό και θρεπτικό καρπό, αλλά και εξαιρετικό «φάρμακο». Ο χυμός, ή ζουμί, του καρπουζιού προκαλεί έντονη διούρηση λόγω της κιτρουλίνης και της αργινίνης που περιέχει (ουσίες που συμμετέχουν στον κύκλο της ουρίας). Καθαρίζει άριστα το αίμα και τα νεφρά, μια διαδικασία εξαιρετικά ευεργετική για τον οργανισμό.
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η θεραπευτική επίδραση που ασκεί το καρπούζι στις παθήσεις του ήπατος, όπως στις χρόνιες φλεγμονές (ηπατίτιδες), ενώ είναι αποτελεσματικό απέναντι σε κυστίτιδες, ουρηθρίτιδες και γενικά σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος, ενώ με το συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων του απομακρύνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Επίσης, ωφελεί πολύ αυτούς που πάσχουν από ίκτερο. Ίσως να ακούγεται παράξενο, αλλά και αυτοί που πάσχουν από διάρροια, όταν καταναλώνουν καρπούζι απαλλάσσονται έστω και προσωρινά από αυτή, ενώ ιδιαίτερα ωφέλιμος είναι ο χυμός καρπουζιού στα βρέφη που έχουν διάρροια.
Το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Στα πλαίσια μιας έρευνας, μετά από ολιγοήμερη διατροφή μόνο με καρπούζι, η δίψα, η πολυουρία και η φαγούρα εξαφανίζονται και η αναλογία σακχάρου στα ούρα γίνεται φυσιολογική. Μπορεί αυτό να φαίνεται παράδοξο, αφού αναφέραμε ότι το καρπούζι περιέχει ζάχαρη, όμως η διούρηση που προκαλεί αποβάλλει περισσότερη ποσότητα ζάχαρης από αυτή που περιέχει.
Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση καρπουζιού θα πρέπει να δείχνουν τα άτομα που πάσχουν από γλαύκωμα. Το καρπούζι αυξάνει την ενδοφθάλμια πίεση.
Συμπερασματικά, η άποψη ότι το καρπούζι περιέχει μόνο νερό και ζάχαρη καταρρίπτεται σε λίγες σειρές μετά από μια προσεκτικότερη ματιά των θρεπτικών στοιχείων που περιέχονται σε αυτό και μέσα από σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αποτελεί εγγυημένο σνακ για απόκτηση ενέργειας, αποφυγή αφυδάτωσης και θωράκισης της ανθρώπινης υγείας.
Σχετικά με την αφυδάτωση, πρέπει να αναφέρουμε ότι τρεις μερίδες καρπουζιού την ημέρα μπορούν να κρατήσουν το δέρμα σε άψογη κατάσταση.


Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις

Φαίνονται τρελά και όμως είναι αληθινά. Η μοίρα επιφυλάσσει σε κάποιους περίεργα παιχνίδια.
  • Ο Mark Twain, γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης το Halley. Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».
  • Στις 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος ονόματι Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του.Ακριβώς 100 χρόνια μετα, στις 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το όνομα Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε επίσης για το φόνο του πατέρα του. Οι δύο άντρες δεν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.
  • Το 1899, ένας κεραυνός σκότωσε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Ταράντο της Ιταλίας.  30 χρόνια μετά, το 1929, ο γιός του σκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.10 χρόνια αργότερα, το 1939, στο ίδιο πάλι σημείο, ένας κεραυνός σκότωσε και ένα τρίτο άτομο. Ήταν ο εγγονός του πρώτου και γιός του δεύτερου ατόμου.
  • Το 1918, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ένας βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Αποσύρθηκε από το στρατό και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο είχε αναζητήσει καταφύγιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. Έξι χρόνια αργότερα, το 1930 και αφού είχε ανακάμψει μερικώς, καθώς έκανε ένα περίπατο σε κοντινό πάρκο, ένας κεραυνός τον χτύπησε για τρίτη φορά, αφήνοντάς τον μόνιμα παράλυτο. Ο πρώην αξιωματικός πέθανε και κηδεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το 1936, ένας κεραυνός χτύπησε το νεκροταφείο στο οποίο είχε θαφτεί καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον τάφο του. Ήταν η τέταρτη φορά που ένας κεραυνός χτύπησε τον ίδιο άνθρωπο. perierga.gr

Απαλές φτέρνες με μπανάνα


Τα ανοιχτά παπούτσια, η άμμος και τα βότσαλα της παραλίας, καθώς και η αφυδάτωση είναι μερικοί από τους λόγους που οι φτέρνες σας γίνονται άγριες και σκασμένες. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το εν λόγω πρόβλημα. Η μπανάνα λοιπόν σε συνδυασμό με μια απλή απολέπιση, θα κάνει τις φτέρνες σας μαλακές σαν μωρού.
Αρχικά, βυθίστε τη λούφα σας σε ζεστό νερό και αφήστε τη να μαλακώσει για 10 λεπτά. Όσο περιμένετε βυθίστε τις πατούσες σας επίσης σε ζεστό νερό (όσο περισσότερο ζεστό αντέχετε) και αφήστε τις να μουλιάσουν για 10-15 λεπτάκια. Στη συνέχεια πάρτε τη λούφα και τρίψτε τις φτέρνες σας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν τις σκληρύνσεις και τα σκασίματα και τέλος ξεπλύνετε τις με νερό και σαπούνι.
Έπειτα, φτιάξτε μια μάσκα βασισμένη στην μπανάνα που θα βοηθήσει τις φτέρνες σας να μαλακώσουν και απλώστε τη στα πόδια σας για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη με άφθονο χλιαρό νερό.
  • Για να φτιάξετε τη μάσκα θα χρειαστείτε:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

  • Τρόπος παρασκευής:
Απλά ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, όπως πάντα μετά από μια μάσκα ή ένα scrub, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του κράνμπερι - Πώς ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία της χρόνιας ουρολοίμωξης, αλλά και για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο λόγος για το κράνμπερι, το οποίο σύμφωνα με νέα μελέτη…

που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά προλαμβάνει τις βακτηριακές μολύνσεις που πλήττουν το ουροποιητικό σύστημα, σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ διαπίστωσαν ότι το κράνμπερι δεν επιτρέπει στα βακτήρια να επεκταθούν και να δημιουργήσουν «αποικίες», ενώ παράλληλα μεταβάλλει τη δράση του βακτηρίου Proteus mirabilis, το οποίο συχνά προκαλεί περίπλοκες μολύνσεις.
Μάλιστα, όπως τονίζουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Καναδικής Επιθεώρησης Μικροβιολογίας, το εκχύλισμα κράνμπερι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την απομάκρυνση των βακτηρίων από τις ιατρικές συσκευές!
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, το κράνμπερι οφείλει τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες στις προανθοκυανιδίνες, μια ομάδα φλαβονοειδών που ασκούν αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.
«Παρόλο που η επίδραση του κράνμπερι στους ζωντανούς οργανισμούς εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω μελέτης, τα ευρήματά μας τονίζουν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά σε ό,τι αφορά τις χρόνιες μολύνσεις», αναφέρει στην επιστημονική έκθεση η καθηγήτρια Nathalie Tufenkji.
«Κάθε χρόνο αναφέρονται περισσότερες από 150 εκατομμύρια περιπτώσεις μολύνσεων του ουροποιητικού και ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης είναι οι θεραπείες με αντιβιοτικά. Ωστόσο,  η αύξηση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην αντίσταση που παρουσιάζουν τα βακτήρια στα αντιβιοτικά δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί μια εναλλακτική προσέγγιση».

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Γνωστά φυτά με… άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες!


Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών στον κόσμο, άλλα είναι βρώσιμα, κάποια έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και μυρίζουν ωραία, ενώ ορισμένα έχουν εκπληκτικές χρήσεις πέρα από αυτές που θα περίμενε κανείς.

1. Κανέλα
Η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μαγείρεμα, προσφέροντας άρωμα και νοστιμιά. Ωστόσο έχει αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, δρα προληπτικά στο διαβήτη, συντελεί στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.

2. Μέντα
Εκτός από το να φρεσκάρει την αναπνοή και να βοηθά την πέψη, η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, συντελεί στην αντιμετώπιση του πόνου λόγω της μενθόλης που περιέχει η οποία έχει ψυκτικές ιδιότητες. Επίσης με αιθέριο έλαιο μέντας μπορείτε να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια από το σκύλο σας.

3. Λεβάντα
Εκτός από το ευχάριστο άρωμα που έχει διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως αφέψημα κατά της αϋπνίας. Επίσης, αν αναμειχθεί με θυμάρι, δεντρολίβανο και ξύλο κέδρου και στη συνέχεια το μείγμα αυτό βράσει, το υγρό που προκύπτει βοηθά στην τόνωση των μαλλιών αλλά και στην αντιμετώπιση της φαλάκρας. Επίσης το έλαιο λεβάντας είναι άριστο αντικουνουπικό, κάνοντας μια ελαφριά επάλειψη στο δέρμα.

4. Τσίλι
Οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική, αν και πολλοί τις αποφεύγουν επειδή είναι ιδιαίτερα καυτερές. Η καψαϊκίνη που περιέχουν μειώνει τη φαγούρα σε διάφορες δερματικές παθήσεις ενώ συντελεί στην εύκολη απώλεια βάρους αν προστεθεί στο φαγητό, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

5. Κρεμμύδι
Το κρεμμύδι κάνει σχεδόν όλα τα φαγητά πεντανόστιμα, είτε ψημένο είτε ωμό. Ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης σε συνδυασμό με καστορέλαιο και συχνές επαλείψεις στο τριχωτό της κεφαλής. Τέλος, τα μικρόβια που αναπτύσσονται στα δόντια απομακρύνονται με μπουκώματα από χυμό κρεμμυδιού.

6. Βατόμουρα
Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν τη χοληστερόλη και βελτιώνουν τόσο την όραση όσο και τη μνήμη. Επιπλέον λειτουργούν αντιγηραντικά στον οργανισμό, προσφέροντας φωτεινότητα στο δέρμα και λαμπερή επιδερμίδα.

7. Ευκάλυπτος
Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, χρησιμοποιείται για αιώνες ως αφέψημα κατά του κρυολογήματος. Το άρωμά του απωθεί τα έντοµα (µύγες, κουνούπια, ψείρες και ψύλλους). Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι σπουδαίο αντισηπτικό και καθαριστικό όταν καίγεται ή εξατµίζεται σε δωµάτια µε αρρώστους. Επίσης δρα τονωτικά στην αίσθηση εξάντλησης, στην συναισθηματική ένταση, στην δυσκολία συγκέντρωσης, στην συχνή αλλαγή διάθεσης και τις συχνές εκρήξεις θυμού.

8. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μια θρυλική τροφή εδώ και αιώνες, λατρεμένο υλικό στην κουζίνα. Από το Μεσαίωνα ακόμα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα μπορούσε να τους προστατεύσει από την πανούκλα και τη γάγγραινα. Συντελεί στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνει την υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής (λιώνεται και αναμειγνύεται με ζεστό νερό και στη συνέχεια εφαρμόζεται τοπικά).

Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 6 άτομα
3 ωραία μικρά στρογγυλά πεπονάκια
½ κιλό παγωτό βανίλια
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Για το σερβίρισμα
12 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου

Κόβετε τα πεπονάκια στη μέση, με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους και στη συνέχεια με το ίδιο κουταλάκι αφαιρείτε τα ψαχνά από τα μισά πεπονάκια και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα. Κρατάτε τα άδεια πεπονάκια.
Ψιλοκόβετε τα ψαχνά του πεπονιού και τα μαρινάρετε μαζί με το γλυκό Σαμιώτικο κρασί. Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Βάλτε τα στο ψυγείο να είναι παγωμένα.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζετε στα άδεια πεπονάκια που έχετε κρατήσει από μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Με ένα κουτάλι βάζετε γύρω-γύρω από το παγωτό τα κομματάκια πεπονιού με το γλυκό κρασί μέχρι να γεμίσει το πεπονάκι, το ακουμπάτε σε ένα πιάτο το διακοσμείτε με τα φυλλαράκια δυόσμου και το σερβίρετε στο τραπέζι.
Γρήγορο, εύκολο και με θεαματικά αποτελέσματα. Παρά του ότι σας προτείνω παγωτό βανίλια μπορείτε εάν θέλετε να επιλέξετε και παγωτό σοκολάτα ή γιατί όχι ένα παγωτό πεπόνι.

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες στα σπίτια- Βρίσκονται σε αντικείμενα καθημερινής χρήσεως

«Καμπανάκι» χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις χημικές ουσίες οι οποίες βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι και ενοχοποιούνται για ασθένειες όπως...
ο καρκίνος, η εμφάνιση άσθματος αλλά και γενετικών ανωμαλιών. Σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες, υπάρχουν μέσα σε κάθε σπίτι. Οι ουσίες αυτές, παρεμβαίνουν στην ομαλή λειτουργία του ορμονικού συστήματος και το διαταράσσουν, αναφέρουν τα Νέα.
Που εντοπίζονται:
Οι ουσίες αυτές, οι οποίες θεωρούνται «ύποπτες» για την πρόκληση σοβαρών παθήσεων εντοπίζονται μέσα σε καθημερινής χρήσεως αντικείμενα, με τα οποία έρχονται σε επαφή ακόμη και μικρά παιδιά. Πρόκειται για ουσίες, όπως η βισφενόλη που εντοπίζεται στα μπουκάλια για γάλα και νερό, οι φθαλάτες που βρίσκονται σε καλώδια, μελάνια εκτύπωσης, βερνίκια, παιχνίδια, οι φθαλικοί εστέρες και τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται μεταξύ άλλων σε απορρυπαντικά, σαμπουάν, σαπούνια, καλλυντικά ή το τρικλοζάν που εντοπίζεται σε οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, υφάσματα και αλλού. Πολλά από αυτά τα χημικά - δηλητήρια βρίσκονται σε δομικά υλικά, σε κινητά, σε ρούχα, σε παιχνίδια, στον καπνό του τσιγάρου.
Επίσης, τα επικίνδυνα χημικά κρύβονται σε δοχεία τροφίμων/ποτών (μπουκάλια για γάλα και νερό, κουτάκια κονσέρβας, αναψυκτικού), πλαστικά, πιζάμες, αθλητικά παπούτσια, κάλτσες, σαμπουάν (gel ξυρίσματος, κρέμες σώματος, οδοντόκρεμες), καλώδια, πατώματα, κόλλες, βερνίκια, μελάνια εκτύπωσης, στεγανωτικά υλικά οικοδομής, παιχνίδια, καπνός από τσιγάρα, μαγείρεμα, ψήσιμο σε κάρβουνα, αρώματα, καλλυντικά, κραγιόν, απορρυπαντικά - καθαριστικά πιάτων, αποσμητικά χώρου, έπιπλα, χρώματα, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα από το καθαριστήριο, σεντόνια, στρώματα, καθαριστικά σπιτιού και ατομικής περιποίησης, καθαριστικά και απορρυπαντικά ρούχων.
thestival.gr

Όσα δεν ξέρετε για τον καφέ που πίνετε...

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο, προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα, παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα, έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα, ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). Αυτά, για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται, αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και, παλαιότερα, τα πετούσαν.
Αργότερα ,άρχισαν να τα διοχετεύουν, ως ρόφημα καφέ, σε τριτοκοσμικές χώρες και, έπειτα, ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός, που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle, προσέθεσε το χημικό, που αποδίδει αφρό.
Έτσι, η Ελλάδα, σήμερα, είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου, με την προσθήκη του χημικού, για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες, σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής, αλλά και της Βραζιλίας, που παράγουν τον καφέ, δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά, μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle:
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές
καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).

Θαυματουργή συσφικτική μάσκα προσώπου με ροδάκινο


Τα προϊόντα προσώπου που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις απλές φυσικές συνταγές μασκών ομορφιάς που φτιάχνουμε με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας. Φτιάξτε λοιπόν μόνες σας μια υπέροχη συσφικτική μάσκα με άρωμα ροδάκινου.

  • Θα χρειαστείτε:
- 1 ροδάκινο
- 1 ασπράδι αυγού

  • Τρόπος παρασκευής:
Ρίξτε στο μπλέντερ το ροδάκινο, αφού πρώτα το καθαρίσετε και το κόψετε κομματάκια. Χτυπήστε το μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια ρίξτε μόνο το ασπράδι του αυγού. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε μια αφράτη κρέμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη για χρήση.
  • Τρόπος εφαρμογής:
Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το με μια υγρή πετσέτα και ξεπλυθείτε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό. Τέλος, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να παραμείνει το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό καλό θα ήταν να κάνετε την εν λόγω μάσκα 1 φορά την εβδομάδα, όχι όμως πιο συχνά.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού Καλοκαιριού

Πέρασε η εποχή του screwdriver, του mojito και του cosmopolitan. Πλέον έχουν επιστρέψει τα κλασικά κοκτέιλ όπως το martini, αλλά με μικρές πινελιές ανανέωσης από καινούργια υλικά. Αν ψάχνετε το ποτό που θα σας συντροφεύει, ρίξτε μια ματιά στην λίστα μας με τα 10 πιο δημοφιλή κοκτέιλ και διαλέξτε ένα με υλικά που σας αρέσουν.

  • Calimocho
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (2)

Το Calimocho είναι ίσως το πιο δημοφιλές από τα ποτά της σεζόν, και είναι και από τα πιο απλά. Κόκκινο κρασί με κόλα. Μπορεί να σας ρίξουν παράξενες ματιές όταν το παραγγείλετε αλλά θα σας αρέσει τόσο, που δεν θα σας νοιάξει για πολύ. Αποτελεί αγαπημένο ποτό των Ισπανών και συχνά είναι ο τρόπος για να «εξευγενίσουν» το φτηνό κρασί. Σερβίρετε με πολύ πάγο και μπορείτε να προσθέσετε ούζο ή άλλο λικέρ με γλυκάνισο.
  • Tinto de Verano
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (3)

Άλλο ένα ποτό των Ισπανών για το καλοκαίρι είναι το κόκκινο κρασί με Fanta ή με λεμονάδα. Μοιάζει αρκετά με σαγκρία αλλά δεν χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία να κόψετε τα φρούτα και να κάνετε πολύ φασαρία. Το όνομα του στα Ισπανικά σημαίνει «κόκκινο κρασί του καλοκαιριού» και αρέσει τόσο πολύ που πλέον πωλείται έτοιμο στα super market.
  • Aperol spritz
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (4)

Στο διάσημο εστιατόριο Antico, στο Λονδίνο, έχουν φτιάξει την δική του εκδοχή του ιταλικού κοκτέιλ Aperol Spritz. Το Aperol είναι παραδοσιακό Ιταλικό απεριτίφ, χαμηλό σε αλκοόλ και σε αυτήν την μορφή του αποτελεί μία πολύ δροσιστική επιλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2013!
Κάντο μόνος σου:
175ml prosecco
50ml Aperol
Λίγη σόδα
Μία φέτα πορτοκάλι
Γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε το prosecco. Γέμισε με το Aperol και λίγη σόδα. Γαρνίρετε με την φέτα πορτοκαλιού.
  • Posh Pink Tea
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (5)

Το Posh Pink Tea είναι ένα από αυτά τα δροσερά, φρουτώδη κοκτέιλ που συνηθίζουμε το καλοκαιράκι. Ιδανικό για μία βραδιά με φίλους στο μπαλκόνι ή την αυλή!
Κάντο μόνος σου:
100ml Earl Grey τσάι, παγωμένο
20ml λικέρ από κόκκινα φρούτα
30 ml Gin
20ml χυμό λεμόνι
10ml σιρόπι από κόκκινα φρούτα
Λίγη σόδα
Τρίψτε τον πάγο με το τσάι και το gin και βάλτε τα σε κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας. Ρίξτε το λικέρ, τον χυμό λεμόνι και το σιρόπι. Γεμίστε το ποτήρι με την σόδα και γαρνίρετε με μία φέτα λεμόνι και αν έχετε φρέσκα φρούτα του δάσους (μούρα ή μύρτιλα).
  • Παγωμένςο latté Baileys
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (6)

Τον παγωμένο καφέ το καλοκαίρι τον τιμάμε ιδιαιτέρως. Ειδικά στην Ελλάδα, που κάθε σπίτι σχεδόν ξυπνάει με έναν φραπέ. Αν όμως σας αρέσει εξίσου ένα παγωμένο freddo espresso δοκιμάστε αυτό το κοκτέιλ το καλοκάιρι.
Κάντο μόνος σου:
1 δόση espresso (να έχει κρυώσει)
Baileys με γεύση μπισκότο
35ml γάλα
Γέμισε ένα ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε το Baileys και το γάλα. Ρίξε τον καφέ αργά ώστε να μείνει πάνω ο αφρός.
  • Vietnamese Sôn Tinh
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (7)

Άλλο ένα ποτό από ένα γνωστό εστιατόριο της Αγγλίας. Είναι στην ουσία μία μίξη των παραδοσιακών κρασιών ρυζιού του Βιετνάμ με λικέρ από φρούτα. Ο συνδυασμός αυτός γεννά ένα ποτό που είναι σχετικά βαρύ αφού παίζει μεταξύ 27% έως 38% αλλά δεν παύει να είναι δροσιστικό. Του πάει να είναι πολύ παγωμένο και αν θέλετε μπορείτε και να το χτυπήσετε. Πεντανόστιμο!
  • One For The Road beer cocktail
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (8)

Η ελεύθερη μετάφραση είναι «Ένα τελευταίο για τον δρόμο» και το υλικό –που κερδίζει έδαφος στα κοκτέιλ φέτος- είναι η μπύρα. Η συμβουλή μας να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πριν από οποιοδήποτε άλλο και θα γίνετε φανς! Ανακατέψτε gin, μούρα, ένα bitter της αρεσκείας σας, φρέσκο χυμό λεμόνι και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  • Hoxton sangria
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (9)

Αν ακόμα δεν πήρατε την δόση σας από Ισπανία, δοκιμάστε αυτήν την εναλλακτική της διάσημης σαγκρίας με Hoxton gin.
Κάντο μόνος σου:
40ml Hoxton Gin
25ml χυμό ανανά
25ml κρασί rioja
20ml Chambord
Λίγο bitter της αρεσκείας σας
Ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά σε ένα σέικερ. Γέμισε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού με πάγο, ρίξε το μίγμα και σέρβιρε με μία φέτα πορτοκάλι.
  • Midori iced chi
Τα πιο υπέροχα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού (10)

Αυτό είναι ίσως το πιο ασυνήθιστο κοκτέιλ στην λίστα μας. Συνδυάζει λικέρ από πεπόνι και gin με πράσινο τσάι. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας τέτοιο gin απλά βυθίζοντας 2-3 φακελάκια πράσινο τσάι στο gin. Το αφήνετε να εμποτιστεί με το άρωμα για μία εβδομάδα και είναι έτοιμο.
Κάντο μόνος σου:
25 ml λικέρ από πεπόνι
35 ml gin με πράσινο τσάι
20 ml σαμπούκα
20 ml φρέσκο χυμό από λάιμ
50 ml φρέσκο χυμό μήλο (χωρίς να το σουρώσετε)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με μερικά παγάκια. Βάλτε το κοκτέιλ σε ψηλά ποτήρια και γεμίστε με τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με μήλο.
Υπάρχουν διάφορες τάσεις στα ποτά της άνοιξης και του καλοκαιριού φέτος και ελπίζουμε με την μικρή μας λίστα να σας προκαλέσαμε να φτιάξετε κάποια από αυτά ή να δοκιμάσετε νέα. Στην υγειά σας.
Πηγή: msn.com

Θέλεις να τρως λιγότερο; Κάνε το κόλπο των φωτογράφων!


Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που δουλεύουν στη διαφήμιση και την προβολή προϊόντων το ξέρουν καλά: Για να κάνουν μια μικρή μερίδα φαγητού να φαίνεται μεγάλη, χρησιμοποιούν πιάτα που χωράνε μόλις και μετά βίας το φαγητό. Αντίθετα, οι σεφ που θέλουν να παρουσιάσουν μια γευστική δημιουργία τους σαν να είναι μια μικρή, μη παχυντική νοστιμιά, τη σερβίρουν στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου. Για παράδειγμα, στην παραπάνω φωτογραφία η μερίδα του φαγητού είναι ακριβώς η ίδια – μόνο το πιάτο αλλάζει.

Το μυστικό κρύβεται στη δημιουργία της ψευδαίσθησης που θα κοροϊδέψει τον εγκέφαλο. Αν λοιπόν θέλεις να περιορίσεις την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις, κάνε το όπως οι φωτογράφοι!

Το μέγεθος είναι σχετικό…


Όπως έχει αποδειχτεί από τους νευροεπιστήμονες (αλλά και από την κοινή πείρα), ένα φαγητό σερβιρισμένο σε μικρό πιάτο μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να τον κάνει να πιστέψει ότι η… ξεχειλισμένη μερίδα είναι μεγαλύτερη και πιο ικανοποιητική. Η συγκεκριμένη εγκεφαλική εξαπάτηση έχει και όνομα: Ψευδαίσθηση Ebbinghaus (ή αλλιώς Ψευδαίσθηση Σχετικού Μεγέθους), από το επώνυμο του Γερμανού ψυχολόγου Hermann Ebbinghaus (1850–1909), ο οποίος τη διαπίστωσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ισομεγέθεις πορτοκαλί κύκλοι που βλέπεις στο σχήμα, οι οποίοι δείχνουν ότι το μέγεθος ενός αντικειμένου αλλάζει στα μάτια μας ανάλογα με το φόντο του.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι, αν βάζεις το φαγητό σου σε μικρό πιάτο, θα έχεις την αίσθηση ότι τρως μια πλήρη μεριδα, ενώ στην ουσία θα καταλώνεις κάθε φορά μικρότερη ποσότητα.
Σημείωση: «Θύματα» αυτής της ψευδαίσθησης πέφτουν κυρίως οι ενήλικοι. Τα παιδιά – κάτω των 10 ετών – είναι δύσκολο να τα ξεγελάσεις, σύμφωνα με τις έρευνες. Golden Magazine
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη και όλοι αναζητούν ένα τρόπο να δροσιστούν. Μια φέτα καρπουζιού φαντάζει η ιδανική λύση για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει. Είναι όμως μόνο αυτές οι ιδιότητες του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων;
Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι το καρπούζι δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στον άνθρωπο, από νερό και ζάχαρη. Πραγματικά, το ενενήντα τοις εκατό του καλοκαιρινού φρούτου αποτελείται από νερό, ενώ το πέντε τοις εκατό του από ζάχαρη.
Η τεράστια περιεκτικότητά του σε νερό, όμως, βοηθάει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε στις καυτές μέρες του καλοκαιριού όπου το σώμα μας… στεγνώνει. Ενω το ποσοστό της ζάχαρης που περιέχει είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα φρούτα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ωφέλιμο.
Πέρα από νερό και ζάχαρη όμως το καρπούζι είναι πλούσιο και σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.
Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν εναντίον της δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.
Τέλος, μια… διαφορετική πληροφορία για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon). Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία ‘παττίχα’.
- See more at: http://fouska.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%b6%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf/#sthash.CfSKpRoZ.dpuf
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη και όλοι αναζητούν ένα τρόπο να δροσιστούν. Μια φέτα καρπουζιού φαντάζει η ιδανική λύση για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει. Είναι όμως μόνο αυτές οι ιδιότητες του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων;
Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι το καρπούζι δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στον άνθρωπο, από νερό και ζάχαρη. Πραγματικά, το ενενήντα τοις εκατό του καλοκαιρινού φρούτου αποτελείται από νερό, ενώ το πέντε τοις εκατό του από ζάχαρη.
Η τεράστια περιεκτικότητά του σε νερό, όμως, βοηθάει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε στις καυτές μέρες του καλοκαιριού όπου το σώμα μας… στεγνώνει. Ενω το ποσοστό της ζάχαρης που περιέχει είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα φρούτα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ωφέλιμο.
Πέρα από νερό και ζάχαρη όμως το καρπούζι είναι πλούσιο και σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.
Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν εναντίον της δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.
Τέλος, μια… διαφορετική πληροφορία για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon). Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία ‘παττίχα’.
- See more at: http://fouska.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%b6%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf/#sthash.CfSKpRoZ.dpuf
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη και όλοι αναζητούν ένα τρόπο να δροσιστούν. Μια φέτα καρπουζιού φαντάζει η ιδανική λύση για να μας δροσίσει και να μας γλυκάνει. Είναι όμως μόνο αυτές οι ιδιότητες του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων;
Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι το καρπούζι δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στον άνθρωπο, από νερό και ζάχαρη. Πραγματικά, το ενενήντα τοις εκατό του καλοκαιρινού φρούτου αποτελείται από νερό, ενώ το πέντε τοις εκατό του από ζάχαρη.
Η τεράστια περιεκτικότητά του σε νερό, όμως, βοηθάει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε στις καυτές μέρες του καλοκαιριού όπου το σώμα μας… στεγνώνει. Ενω το ποσοστό της ζάχαρης που περιέχει είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα φρούτα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ωφέλιμο.
Πέρα από νερό και ζάχαρη όμως το καρπούζι είναι πλούσιο και σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.
Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν εναντίον της δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.
Τέλος, μια… διαφορετική πληροφορία για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon). Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία ‘παττίχα’.
- See more at: http://fouska.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%b6%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf/#sthash.CfSKpRoZ.dpuf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...