Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πότε ξεκίνησε η Πρωταπριλιά


Αν και οι φαρσέρ σε πολλές χώρες θα κοροϊδέψουν τους φίλους τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα την Πρωταπριλιά, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ή γιατί, ή ακόμα και που, ξεκίνησε αυτή η παράδοση.
Μια ζαλισμένη ανάβλυση αστείων φαίνεται ότι συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης από την εποχή των Ρωμαίων και των Κελτών, οι οποίοι διοργάνωναν μια τελετή σκανδαλιών. Οι πρώτες αναφορές της «Μέρας των Ανόητων» (όπως ονομάζονταν παλιότερα) ήρθε στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα.
Μερικά ίχνη οδηγούν την Πρωταπριλιά πίσω στην αρχαία μυθολογία, πιο συγκεκριμένα στην ιστορία της Δήμητρας, θεάς της συγκομιδής, και την κόρη της, Περσεφόνη.
Ο Πλούτωνας, θεός των νεκρών, απήγαγε την Περσεφόνη και την πήρε μαζί του για αν ζήσει στον κάτω κόσμο. Το κορίτσι φώναξε την μητέρα της, αλλά η Δήμητρα μπορούσε να ακούσει μόνο την ηχώ της φωνής της και έτσι την έψαχνε μάταια.
Τέτοια θελήματα «ηλιθίων» ή άγρια κυνηγητά, έγιναν μια δημοφιλής φάρσα στην Ευρώπη στους μετέπειτα αιώνες.
Η πιο διαδεδομένη θεωρία για την προέλευση της Πρωταπριλιάς είναι η μετάβαση από το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο στο Γρηγοριανό στα τέλη του 16ου αιώνα. Σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, το Νέο Έτος γιορτάζονταν κατά την διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου, αλλά με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, μετακινήθηκε στις 1 Ιανουαρίου. Αυτοί που δεν ειδοποιήθηκαν για την αλλαγή αυτή, ή πεισματικά παρέμειναν στην παλαιά παράδοση, έπεφταν συχνά θύματα χλευασμών και αστείων σχετικά με το παλιό Νέο Έτος.
Στη Γαλλία, αυτό πήρε την μορφή φαρσέρ που κρεμάγανε ψάρια στις πλάτες εκείνων που γιόρταζαν το παλιό έθιμο. Τα θύμα της φάρσας έπαιρνε το όνομα «Poison d’Avril» ή «ψάρι του Απρίλη».
Αλλά η θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η παράδοση των φαρσών εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που υιοθέτησαν το Γρηγοριανό ημερολόγιο πολύ αργότερα.
Στην Σκωτία, τα θύματα των αστείων της Πρωταπριλιάς ήταν γνωστά ως «April Gowks», ένα άλλο όνομα για το πουλί κούκος.
Σε πιο πρόσφατες περιόδους, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, τα τηλεοπτικά προγράμματα και οι ιστοσελίδες έχουν «κοροϊδέψει» αρκετούς αφελείς αναγνώστες κι ακροατές. Μια από τις πλέον διαβόητες φάρσες ήταν αυτή ενός ντοκιμαντέρ του BBC, το 1957, με την ετήσια συγκομιδή μακαρονιών στην Σουηδία, που έδειχνε μια οικογένεια να μαζεύει μακαρόνια από «μακαρονόδεντρα». Αυτό το αγαπημένο ιταλικό ζυμαρικό εξακολουθούσε να θεωρείται ια εξωτική λιχουδιά στην Βρετανία εκείνη την εποχή και πολλοί ακροατές ήταν τόσο αφελείς που πίστεψαν ότι μπορούσαν να φυτέψουν τον δικό τους θάμνο σπαγγέτι.
Στις 1 Απριλίου 2007, η μηχανή αναζήτησης Google ανακοίνωσε την νέα της υπηρεσία Gmail Paper, όπου οι χρήστες είχαν την δυνατότητα να τους τυπώσει δωρεάν η Google όλα τα email τους σε χαρτί.
Έτσι, ενώ σερφάρετε στο διαδίκτυο ή βλέπετε τηλεόραση σήμερα, να είστε επιφυλακτικοί με αυτά που βλέπετε και διαβάζετε αλλιώς μπορεί να είστε και εσείς ένα θύμα της Πρωταπριλιάς!

Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή για ένα ζευγάρι Βρετανών που παντρεύεται ξανά και ξανά σε όποια χωρά ταξιδεύει κάθε φορά! Η Lisa Gant και ο Alex Pelling έχουν ορκιστεί να τελούν κάθε φορά και από έναν γάμο, καθώς ταξιδεύουν στον κόσμο, συμμετέχοντας στα εξωτικά τελετουργικά του γάμου που συνατούν σε κάθε χώρα. Η μεγάλη αγάπη τους για τα ταξίδια αλλά και ο αθεράπευτα ρομαντικός έρωτάς τους ήταν τα κίνητρα για να κάνουν πράξη αυτό το παράδοξο στοίχημα που έβαλαν με τον εαυτό τους από τη στιγμή που ο ένας συνάντησε τον άλλον.

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

Το διαρκές ταξίδι τους στον πλανήτη τούς επέτρεψε να εξερευνήσουν τον κόσμο, να γνωρίσουν τα γαμήλια ήθη και έθιμα διάφορων χωρών και να παντρευτούν πολλές φορές, ξανά και ξανά, ακολουθώντας τα τοπικά τελετουργικά. Φορώντας τις φορεσιές των ντόπιων έδωσαν πολλές φορές όρκους αιώνιας αγάπης απολαμβάνοντας διαφορετικές διαδικασίες και απαθανατίζοντας κάθε φορά τη στιγμή, που μάλλον γι’ αυτούς ποτέ δεν θα είναι… μοναδική!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

perierga.gr - Παντρεύονται ξανά και ξανά σε διάφορα σημεία του πλανήτη!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αποτρίχωση με ζάχαρη και μέλι


Αντί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε σαλόνια ομορφιάς για την αποτρίχωση σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνη σας στο σπίτι να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα πόδια, τα χέρια, το άνω χείλος, τα φρύδια και τις μασχάλες σας χρησιμοποιώντας ζάχαρη και μέλι.
Το δέρμα σας ερεθίζεται μόνο προσωρινά όπως με κάθε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης αλλά απομακρύνει τις τρίχες για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Μερικές μικρές λωρίδες από βαμβάκι
1 ξυλάκι παγωτού

Τρόπος παρασκευής και χρήσης:
  1. Προσθέστε το λεμόνι, το μέλι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αποκτήσει υγρή μορφή.

2. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Δοκιμάστε το με το δάχτυλο πριν το χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε πως δεν είναι πολύ καυτό. Αν καίει πολύ, περιμένετε λίγα ακόμα λεπτά προτού το χρησιμοποιήσετε.

3. Όταν το μείγμα έχει κρυώσει τόσο ώστε να μπορείτε να το αγγίξετε αλλά ενώ είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιήστε το ξυλάκι παγωτού για να το εφαρμόσετε στην περιοχή που θέλετε. Αλείψτε το κατά τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες.

4. Τοποθετήστε μία λωρίδα από βαμβάκι πάνω στην περιοχή που εφαρμόσατε το μείγμα και τρίψτε το μέχρι να το νιώσετε ζεστό καθώς το μείγμα θα κολλάει στις τρίχες.

5. Για να απομακρύνετε το βαμβάκι και μαζί με αυτό τις τρίχες, τραβήξτε το απαλά με φορά αντίθετη από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν έχετε λεπτές τρίχες δε θα πονέσετε αλλά αν έχετε χοντρές και μεγάλες θα πονέσετε αρκετά.

6. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε άλλα μέρη του δέρματος από τα οποία θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες, χρησιμοποιώντας νέες λωρίδες από βαμβάκι κάθε φορά.

Πριν ξεκινήσετε δοκιμάστε το μείγμα αυτό σε μία μικρή περιοχή. Αν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του δέρματος, μην το χρησιμοποιήσετε. Η αποτρίχωση είναι κάποιες φορές επώδυνη, ακόμα κι όταν γίνεται από επαγγελματίες, οπότε αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να το κάνετε μόνη σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτική και κάντε σίγουρα την δοκιμή σε μία μικρή περιοχή. 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά και σε βρέφη.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Tροφές ολικής αλέσεως: Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που θα σας κάνουν να τις εντάξετε στην διατροφή σας!

Οι τροφές ολικής αλέσεως προστατεύουν την υγεία σας ενώ...βοηθούν και στο αδυνάτισμα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι συγκεκριμένες τροφές έχουν τα εξής οφέλη:

- Εμποδίζουν τα καρδιακά επεισόδια.

Όπως διαπιστώθηκε από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι κατανάλωναν τροφές ολικής αλέσεως καθημερινά, τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα, μείωσαν τα επίπεδα της C αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), που αποτελεί δείκτη φλεγμονής, κατά 38% σε σχέση με τους υπόλοιπους. «Η πρωτεΐνη αυτή παράγεται από τον οργανισμό για άμυνα απέναντι σε ασθένειες και τραυματισμούς. Τα υψηλά επίπεδά της, όμως, μπορεί να σκληρύνουν τις αρτηρίες και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος» τονίζει η Πένι Κρις - Έθερτον, Ph.D., καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας.

- Σε βοηθούν να διατηρήσεις το βάρος σου.

Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης βάρος έχασαν όσοι κατανάλωναν τρόφιμα ολικής αλέσεως, μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό λίπους από τον κορμό του σώματος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι, ακολουθώντας διατροφή πλούσια στα εν λόγω προϊόντα, θα μπορέσεις πιο εύκολα να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικό επίπεδο, λόγω του ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και σε σύνθετους υδατάνθρακες, κρατώντας σε χορτασμένη για περισσότερη ώρα και αποτρέποντάς σε από το να τρέχεις συνεχώς στο ψυγείο για να τσιμπολογήσεις.

- Καταπολεμούν το μεταβολικό σύνδρομο.

Εάν έχεις βάλει για τα καλά τα τρόφιμα ολικής αλέσεως στη διατροφής σου, τότε θα ενταχθείς στο 38% των ανθρώπων που έχει μικρότερη πιθανότητα να υποφέρει από μεταβολικό σύνδρομο, αφού οι τροφές αυτές επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα διατηρώντας τα σε υγιή επίπεδα.

- Βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε διαλυτές και μη διαλυτές. Το κριθάρι και η βρόμη περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, ενώ το σιτάρι και η σίκαλη μη διαλυτές. Και οι δύο κατηγορίες βοηθούν σημαντικά στην κινητικότητα του εντέρου κι αν φροντίσεις να τις εντάξεις και τις δύο στη διατροφή σου, θα έχεις έχεις ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα.

- Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το φυλλικό οξύ και τα φυτοοιστρογόνα δρουν συνεργατικά με τις φυτικές ίνες σημειώνοντας αντικαρκινική δράση. Τελευταίες έρευνες στην Αγγλία έδειξαν ότι η ουσία Inositol Pentakispospate (IPP), που υπάρχει στα δημητριακά ολικής αλέσεως, καταστέλλει ένα ένζυμο που προωθεί την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και παράλληλα δυναμώνει τη δράση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται κατά του καρκίνου των ωοθηκών και των πνευμόνων.

Το «χωριό του Ποπάι» στον πραγματικό κόσμο!

Κρυμμένο στην ενδοχώρα της Μάλτας είναι ένα μέρος που ποτέ δεν θα περίμενε κανείς να βρει στον πραγματικό κόσμο. Το «χωριό του Ποπάι» (σ.σ. Village-Popeye), γνωστό και ως «Sweethaven Village», αποτελεί έναν παραμυθένιο τόπο, εμπνευσμένο από το αγαπημένο κόμικ μικρών και μεγάλων ανά τον κόσμο. Στην ουσία πρόκειται για ένα θεματικό χωριό όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα ξύλινα σπίτια των ναυτικών, τις βάρκες στο λιμάνι αλλά και όλες τις γνωστές φιγούρες, από τον Ποπάι και την Όλιβ μέχρι τον κακό Βρούτο.

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1979 και πήρε επτά μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν τα 19 ξύλινα κτήρια, τα υλικά για τα οποία εισήχθησαν από την Ολλανδία και τον Καναδά, επειδή η Μάλτα δεν έχει δάση. Επιπλέον δραστηριότητες συμπληρώνουν την επίσκεψη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαμονής εντός του χωριού, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Το περίφημο «χωριό του Ποπάι» αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Μάλτας, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου όλες τις εποχές του χρόνου.

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Το "χωριό του Ποπάι" στον πραγματικό κόσμο!


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ!

mitsotakis-egainia

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία από τα εγκαίνια υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, στην οποία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να κόβει την κορδέλα!
Η φωτογραφία είναι από δημοσίευμα της εποχής με τα σχόλια περί... καλοτυχίας της τράπεζας να δίνουν και να παίρνουν!

makeleio.gr 

Η τηλεόραση μας κόβει χρόνια

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, κατέδειξε πως οι ώρες που σπαταλάμε βλέποντας τηλεόραση, μας αφαιρούν χρόνια από τη ζωή μας!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μελέτη, για κάθε ώρα που βλέπουμε τηλεόραση το νήμα της ζωής μπορεί να μικραίνει ως και κατά 22 λεπτά...

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, έδειξε πως ο αμερικανικός πληθυσμός θα μπορούσε να κερδίσει δύο χρόνια ζωής κατά μέσο όρο αν μείωνε το καθισιό σε λιγότερες από τρεις ώρες μέσα στην ημέρα και 1,38 χρόνια ζωής αν μείωνε συγκεκριμένα την τηλεθέαση σε λιγότερο από δύο ώρες ημερησίως.

Επίσης έρευνες έχουν αποδείξει πως η κάθε αύξηση της τηλεθέασης κατά δύο ώρες ημερησίως συνδέεται με 176 νέες περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2, 38 νέες περιπτώσεις θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου και 104 νέες περιπτώσεις θνησιμότητας από όλα τα αίτια ανά 100.000 Αμερικανούς ετησίως.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες το να καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση στον καναπέ ή την πολυθρόνα μας, κάνει το σώμα μας να παραμένει αδρανές.

Στον καναπέ με την τηλεόραση ανοιχτή βασιλεύει η… πλήρης ακινησία η οποία συχνά συνδυάζεται και με κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

Οπως σημειώνουν οι ειδικοί, όταν εργαζόμαστε καθιστοί, κινούμαστε έστω και λίγο μιλώντας στο τηλέφωνο, γράφοντας στον υπολογιστή ή ψάχνοντας κάποια χαρτιά.

Οι παπαρούνες μπαίνουν στο σπίτι για να χαρίσουν ζωντάνια

Η παπαρούνα με το ζωηρό της χρώμα φέρνει την άνοιξη και τη χαρά. Το κόκκινο των λουλουδιών της είναι η θερμότερη απόχρωση που υπάρχει στη φύση. Ένας θρύλος αναφέρει ότι πήρε το άλικο χρώμα της από τις σταγόνες του αίματος του σταυρωμένου Ιησού, που κύλησαν επάνω στα πέταλά της. Ιερό φυτό της Δήμητρας στην αρχαιότητα και απαραίτητη στην τέλεση των Ελευσίνιων μυστηρίων, διαθέτει υπνωτικές και ναρκωτικές ιδιότητες. Οι δίδυμοι γιοι του Άδη, ο Ύπνος και ο Θάνατος, λέγεται ότι κρατούσαν αυτό το πανέμορφο παράσιτο των σιτηρών στα χέρια τους. Ωστόσο, παρά το ότι οι σπόροι της… κοιμίζουν, η όψη της παπαρούνας είναι άκρως διεγερτική και στη σπιτική διακόσμηση μπορεί να κάνει θαύματα…

Βελτιώνει την ψυχική διάθεση
Σύμφωνα με την αρχαία φιλοσοφία του Φενγκ Σούι η παπαρούνα συμβολίζει τον ήλιο, τη χαρά και την αλήθεια. Όταν στολίζει το σπίτι (με τους τρόπους που ακολουθούν), φέρνει αφθονία (λόγω των χρωμάτων της) εγγυάται υγεία και καλή πέψη. Οι ψυχολόγοι συνιστούν να βάλουμε τα συναρπαστικά χρώματά της στη διακόσμηση με σκοπιμότητα, αφού βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και εξαλείφουν κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Στα χρώματα της αισιοδοξίας
Εμπνευσμένος από την ομορφιά της παπαρούνας, ένας συνδυασμός διεγερτικού κόκκινου, επιβλητικού μαύρου και ξεκούραστου πράσινου σε λευκό φόντο προσφέρει φρέσκιες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, λουλουδάτα σχέδια με τα παραπάνω χρώματα σε υφάσματα, πορσελάνες και πάσης φύσεως στολίδια διεγείρουν το νευρικό σύστημα, καταπολεμούν την απάθεια, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη και δημιουργούν αισιοδοξία. Ένα μπουκέτο παπαρούνες χωρά λοιπόν παντού:


 Στο σερβίτσιο: Υπέροχα ρετρό σερβίτσια πιάτων, τσαγιέρες και φλιτζάνια με κόκκινα λουλούδια σε λευκό φόντο στολίζουν χαρούμενα και φιλόξενα το τραπέζι της τραπεζαρίας, βελτιώνουν τη διάθεση και αυξάνουν την ενέργεια. Το παιχνίδι με το λευκό και το κόκκινο είναι λαμπερό και δίνει ζωντάνια. Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, ένα σερβίτσιο με φωτεινό λευκό χρώμα και κόκκινα λουλούδια βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναιμία και την χαμηλή αρτηριακή πίεση και διώχνει την κατάθλιψη, τις φοβίες, το άγχος και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 Στην κουζίνα: Λευκά τραπεζομάντιλα, πετσέτες και ποδιές κουζίνας, σουπλά και σουβέρ – ακόμα και μαξιλάρια για τις καρέκλες – με λεπτομέρειες από κόκκινες παπαρούνες δίνουν ζωντάνια στο τραπέζι (και ανοίγουν την όρεξη). Λευκά δοχεία σκουπιδιών με σχέδια παπαρούνας, ακόμα και σιδερώστρες με ανάλογο πανί, είναι ό,τι πρέπει για να αυξηθεί ο ενθουσιασμός για τις μονότονες δουλειές του σπιτιού.

Στο ψυγείο: Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα με φωτογραφίες λουλουδιών παπαρούνας για την επιφάνεια της πόρτας του ψυγείου φέρνοντας τον αγρό στην κουζίνα.

Στον τοίχο: Τόλμησε να… σπείρεις παπαρούνες στα δωμάτια χρησιμοποιώντας πρωτότυπα αυτοκόλλητα τοίχου. Διάλεξε κατάλληλους ζωγραφικούς πίνακες, μεγάλες αφίσες και καδραρισμένες φωτογραφίες με τα υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια, είτε κάνε μια χειροποίητη ζωγραφιά στον τοίχο, προκειμένου να φτιάξεις μια φθηνή, μοντέρνα λουλουδάτη διακόσμηση.
Σε εσωτερικές πόρτες και παράθυρα: Αναζήτησε αυτοκόλλητα που καλύπτουν όλη την επιφάνεια μιας πόρτας ή ενός παραθύρου δημιουργώντας μια ευχάριστη οπτική ψευδαίσθηση εξοχής με ένα ανοιξιάτικο λιβάδι με παπαρούνες.
Σε βιτρό: Αν πιάνουν τα χέρια σου – και διαθέτεις την απαραίτητη όρεξη, μπορείς να σχεδιάσεις εύκολα στο γυαλί ένα μπουκέτο παπαρούνες και να τις χρωματίσεις με τα ειδικά χρώματα που θα βρεις σε μαγαζιά με είδη για εικαστικά χόμπι. Golden Magazine

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Υλικά

700 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι
2 αυγά
50 γρ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι άσπρο


Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα τρίβουμε στον τρίφτη.









 
Βάζουμε το μείγμα με το τριμμένο κρεμμύδι και τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τα σκεπάζουμε με  ένα πιάτο και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να στραγγίξουν.

 




 Αναμειγνύουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο μέσα σε ένα μπωλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και το κρεμμύδι.









Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα μέχρι να ροδίσουν





 πρώτα από τη μια πλευρά


 





 και μετά από την άλλη.









 



 Τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι








 



 και τα μεταφέρω σε πιατέλα.












ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 

Την συνταγή την πήρα από το βιβλίο
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – NORMA MILLER – Εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ

Λοσιόν προσώπου κατά των πανάδων

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και ειδικά χωρίς κάποια αντιηλιακή προστασία, μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες και πανάδες στο πρόσωπο σας. Γι’ αυτό, όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ), πρέπει να φοράμε αντιηλιακό ακόμα και το χειμώνα.
Ωστόσο, αν έχετε ήδη αποκτήσει πανάδες μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Φτιάξτε μια φυσική λοσιόν και θα δείτε αισθητά αποτελέσματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Θα χρειαστείτε:
- 30ml ανθόνερο αμαμελίδας
- 15ml μηλόξυδο
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ή λεμόνι
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
  • Τρόπος παρασκευής:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει.
  • Τρόπος εφαρμογής:
Αρχικά, πριν από κάθε χρήση ανακινήστε καλά το μπουκαλάκι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι απλώστε τη λοσιόν στο πρόσωπο σας.


Σπιτικά κρουασάν με μερέντα

Γευστικός πειρασμός για πρωινό.

Υλικά :

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση :

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
½ φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Για τη διακόσμηση :

Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνουμε τη φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα και το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς ή με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.



Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικα φρούτα

Η άνοιξη έφτασε και τα φρούτα που μας υπόσχεται είναι πολύχρωμα, ζουμερά, δροσιστικά, μυρωδάτα και τόσο πολύ γευστικά!
Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ανοιξιάτικα φρούτα και εναλλάξτε 'τα στην καθημερινή διατροφή σας, ώστε να τονώσουν και να δυναμώσουν τον οργανισμό με όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Τα φρούτα της άνοιξης είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ωφελούν τόσο το δέρμα και τα οστά, όσο την καρδιά και την εντερική λειτουργία. Περιέχουν πλούσια αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φλαβονοειδή, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό αλλά και που του προσφέρουν ενέργεια.
Προχωράμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά στοιχεία για τα ανοιξιάτικα φρούτα και τη θρεπτική σύστασή τους.


Αβοκάντο

avocadoΤο αβοκάντο το συναντάμε τέλη άνοιξης, συνήθως από τον Μάιο. Ίσως πρόκειται και για το μοναδικό φρούτο που περιέχει λίπος.Τα 100g του αβοκάντο αναλογούν σε 160 (Kcal) θερμίδες.
Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα όπου πρόκειται για δύο είδη καλών λιπαρών τα οποία έχουν ιδιότητες να προστατεύουν και προωθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.
Περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Α, καθώς και βιταμίνη Ε η οποία χαρακτηρίζεται από ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Σε μικρότερες ποσότητες περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Κ.

Το αβοκάντο επίσης περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών του, βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL).

Απολαύστε ‘το περιχυμένο με μία κουταλιά μέλι, ή συνδυάστε το με πράσινες σαλάτες λαχανικών.

Ακτινίδια

kiwiΤο ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Επειδή όμως πρόκειται για ευαίσθητη βιταμίνη, είναι σημαντικό το ακτινίδιο να καταναλώνεται μετά την κοπή του σε σχετικά άμεσο χρονικό διάστημα. Τα 100 gr του ακτινιδίου αναλογούν σε 61 (Kcal) θερμίδες.
Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο το οποίο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μαγνήσιο, φώσφορο και φυτικές ίνες οι οποίες ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν τη διαδικασία της πέψης.
Τα ακτινίδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και προωθούν τη λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης και προστατεύοντας τα κύτταρα από φθορές.
Τα μικρά μαύρα σπόρια του ακτινιδίου είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προωθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Βανίλιες

european-plumsΟι βανίλιες είναι διαθέσιμες προς κατανάλωση από τα τέλη άνοιξης και συγκεκριμένα από τον Μάιο.
Τα 100 g βανίλιας αντιστοιχούν σε 46 (Kcal) θερμίδες.
Η βανίλια είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη Α και καλή πηγή βιταμίνης C. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου αλλά και στη διαδικασία της πέψης.
Περιέχουν φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση. Επίσης περιέχουν σημαντικές ποσότητες καλίου και σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.
Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως τα φρούτα που ανήκουν στο χρωματικό φάσμα του μωβ έως σκούρο κόκκινο, είναι πάρα πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.

Γκρέιπφρουτ

grapefruitΗ θερμιδική αξία του γκρέιπφρουτ εκτιμάται στις 42 kcal ανά 100g.
Εξ’ αιτίας της ξινό-πικρης γεύσης του το γκρέιπφρουτ δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό φρούτο. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Περιέχει επίσης σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α και λυκοπένιο το οποίο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.
Μερικές ακόμη από τις σημαντικές ποσότητες των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει είναι ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και μικρή ποσότητα νατρίου.

Ένα μικρό tip για όσους δεν προτιμούν την ιδιαίτερη γεύση του είναι η ανάμειξη του χυμού του με το χυμό πορτοκαλιού. Αυτή η μίξη με το πορτοκάλι του προσδίδει σαφώς πιο ευχάριστη γεύση.

Κεράσια

cherriesΤα κεράσια με λίγη τύχη θα τα βρούμε διαθέσιμα από τον Μάιο και ύστερα.
Τα 100 g κερασιών αναλογούν σε 63 (Kcal) θερμίδες.
Τα κεράσια περιέχουν πολλά μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.
Επίσης είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, όπου έρευνες έχουν δείξει πως η επαρκής πρόσληψή τους μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε μείωση χοληστερόλης στο αίμα.
Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ο χυμός των κερασιών εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό το σχηματισμό της πλάκας στα δόντια.
Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ενώ ευνοούν τη σωστή και ομαλή λειτουργία του εντέρου καθώς δρουν ως καθαρτικά και υπακτικά, λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων που περιέχουν.
Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και ανθοκυανίνες τα οποία είναι αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μπανάνες

bananaΜια μεσαία μπανάνα εκτιμάται στις 105 (Kcal) θερμίδες και περιέχει περίπου 27g υδατάνθρακες.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, καθώς επίσης και στοιχεία σε μικρότερες ποσότητες όπως βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ.
Η κατανάλωση της μπανάνας δίνει πολύ καλή ενέργεια στον οργανισμό μας, βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, απαλύνει τους πόνους του στομάχου λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων της, και συμβάλλει στη διατήρηση γερών οστών και δοντιών λόγω του ασβεστίου που περιέχει.
Επειδή είναι φρούτο υψηλής θερμιδικής αξίας είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σκέτη και ωμή.

Ένα μικρό tip για τη διατήρηση: Η μπανάνα ωριμάζει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό και η κοπή της εφαρμόζεται σε ανώριμο στάδιο. Για να τις διατηρήσετε λίγο περισσότερο αφού ωριμάσουν, τοποθετήστε τις εκτός σακούλας στο ψυγείο. Η φλούδα θα αποκτήσει ένα σχεδόν μαύρο χρώμα, αλλά το εσωτερικό και η γεύση της δεν θα αλλοιωθούν και θα διατηρηθούν για ακόμη 4-5 ημέρες.

Πορτοκάλια

orangesΗ θερμιδική αξία του πορτοκαλιού εκτιμάται στις 42kcal ανά 100g.
Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν το οργανισμό στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Το πορτοκάλι επίσης περιέχει ασβέστιο, κάλιο, βήτα-καροτίνη, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6.
Συμβάλλει σταδιακά στη μείωση κακής χοληστερόλης (LDL) και στη διατήρηση της υγείας των δοντιών. Παρεμποδίζει τη δημιουργία έλκους στομάχου, ανακουφίζει από προβλήματα αρθρίτιδας και προωθεί το υγιές σπέρμα στους άνδρες.

Αναμιγνύοντας το χυμό του με άλλα φρούτα εποχής μπορούμε να απολαύσουμε ολόφρεσκους ανάμεικτους χυμούς.

Φράουλες

strawberriesΑν και συνήθως είναι διαθέσιμες προς κατανάλωση από τον Μάρτιο κι όλας, ωστόσο η κατάλληλη εποχή της φράουλας είθισται να ξεκινά από τον Απρίλιο και να διαρκεί κάποιες φορές μέχρι και τον Ιούλιο.
Τα 100 g φράουλες αναλογούν σε 32 (Kcal) θερμίδες.
Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, βιταμίνες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Μάλιστα, περίπου 5-9 φράουλες ισοδυναμούν, ή ανάλογα με το μέγεθός τους μπορεί και να ξεπερνούν την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε βιταμίνη C.
Οι φράουλες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε λουτεΐνη, όπου πρόκειται για αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στα καροτενοειδή και προστατεύει το δέρμα και τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της όραση.
Η κατανάλωση της φράουλας βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν σημαντική ποσότητα φολικού οξέως το οποίο συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, καθώς επίσης και προστατεύει το αγγειακό σύστημα.
Οι φράουλες λόγω της εξωτερικής υφής τους έχουν την τάση να «μαζεύουν» σκόνη και άλλα υλικά, οπότε είναι απαραίτητο να ξεπλένονται πολλές φορές καλά και με δροσερό νερό.

Μπορείτε να τις προσθέσετε στο γιαούρτι σας, ή στα δημητριακά συνοδευόμενες με κρύο φρέσκο γάλα.

10 άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων!

Άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κάποιο… περίεργο γεγονός ή πολλές φορές λόγω ενός απίθανου αντικειμένου… που βρέθηκε στο διάβα τους! Η λίστα των πιο παράξενων θανάτων στον κόσμο δεν έχει τέλος, προκαλώντας την έκπληξη στους αναγνώστες. Τα 10 πρόσωπα που θα διαβάσετε στη συνέχεια πέθαναν στην κυριολεξία χωρίς… λόγο!
1. Ο Τζακ Ντάνιελ, ιδρυτής του γνωστού ουίσκι, πέθανε όταν μολύνθηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του μετά από ένα χτύπημα: Κλώτσησε το χρηματοκιβώτιό του που είχε «κολλήσει» και δεν άνοιγε!
2. Ο θεατρικός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του έναν φελλό!
3. Ο περίφημος αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί πέθανε όταν τον πάτησε ένα τραμ(!), έξω από το εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών κατασκευής της εκκλησίας Sagrada Familia στη Βερκελώνη.
4. Ένα μαντίλι είναι υπεύθυνο για το θάνατο της διάσημης χορεύτριας του 20ού αιώνα Ισιδώρας Ντάνκαν. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε το κάμπριο αυτοκίνητό της, το μακρύ μαντίλι που φορούσε στο λαιμό μπλέχτηκε στις ρόδες με αποτέλεσμα να της σπάσει το λαιμό.
5. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε εξαιτίας μιας μόλυνσης στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με… οδοντογλυφίδες.
6. Ο γνωστός κασκαντέρ του κινηματογράφου Μπόμπι Λιτς, που κατέβηκε μέσα σε ένα βαρέλι τους καταρράκτες του Νιαγάρα, γλίστρησε σε μια φλούδα πορτοκαλιού και έσπασε το πόδι του. Στη συνέχεια το χτύπημα μολύνθηκε και πέθανε μέσα σε δύο μήνες.
7. Ο Σερ Φράνσις Μπέικον πέθανε από πνευμονία κατά τη διάρκεια ενός πειράματος: Προσπαθούσε επί μέρες να διατηρήσει ένα κοτόπουλο στο χιόνι (σ.σ. Το πείραμα ήταν επιτυχημένο).
8. Ο αρχαίος νομοθέτης Δράκων πέθανε από ασφυξία σε θέατρο της Αίγινας, όταν πλήθη ευχαριστημένων οπαδών του τον σκέπασαν με τους μανδύες τους, δηλώνοντας έτσι τη χαρά τους.
9. Ο δραματικός ποιητής Αισχύλος λέγεται ότι σκοτώθηκε όταν δέχτηκε στο κεφάλι του μία χελώνα, η οποία έπεσε από τα νύχια ενός αετού που πετούσε ψηλά.
10. Ένας Αυστρο-αμερικανός μαθηματικός, ο Κουρτ Γκόμπελ, πέθανε από ασιτία κατά τη διάρκεια νοσηλείας της συζύγου του στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή, καθώς αρνιόταν να του ετοιμάσει το φαγητό κάποιος άλλος!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...